Antara Membaca Dan Mengira

assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

aku melatih balik jari jemari ku yang runcing ini untul menaip dengan laju.heee..
dah lama tak update blog tercintan ni.biar pun tak dek orang bace.lantak la.blog ni sekadar tempat untuk aku meluahkan ape yang terperap dalam otak aku yang hebat ni.lol.

btw, straight to the point la kan.malas nak bagi signal untuk belok, korang mesti wajib pernah mengalami situasi di mana ade yang suka membaca menghafal dan memang benci tahap pongo bile mengira.tapi ade je yang suke dua2 but for sure 1 of them would be less.rite?

bila aku sekolah rendah or zaman comel2 dulu (choisshhh!!), aku tak taw aku suke membaca or mengira sebab dua2 aku malas.hak9!!.tapi alhamdulillah upsr 5A jugak.*angkat kening mulut tersengih.lol.
bile aku masuk sekolah menengah, aku taw kat mane aku kurang.*ko kurang siuman kot??..hak9!!dush3!!
rope2nye aku ni payah nak mengfokuskan diri bile membaca.iyeee betulll nyah~..
aku suke bace, bukak buku, tapi nak fokus kan diri tu, tak usah kabo ler.juling mata den.and i have lots of virus in my brain thus i can't install what am i reading in about 5 minutes.secara terus terang nye, aku mudah lupe ape yang aku baca.and that makes me sick.coz aku suke bukak buku tapi payah nak ingat and hafal.dalam 10 kali aku bace and ulang balik, baruuuuuuuuuuuuuula save.bukan setakat nak hafal buku, nak ingat kisah2 silam yang teramat indah tu pun terkedip2.lol

akan tetape, aku suka jugak mengira.hoooooo.best wo men2 dengan nombor.setengah orang memang benci dengan nombor.tapi aku suke main2 tekan kalkulator.ngah3.bosan sangat dengar cikgu mengajar, tekan la kalkulator 350.(tu yang lama nye).haaaaaaaaaaaaaa aku memang suke kira duit.hak9!!!!.harumnya rezeki Mu Allah.mata duitan tak aku.ngah3.dulu aku ingat nak amik bisnes tapi tak taw la nape arah aku asyik ke arah sains dan menghafal jeeeee~~..

bukan aku tak suke, tapi aku kene struggle lebih la sebab otak aku ni tak leh simpan banyak bahan sangat.t jadi bengap buat sementara waktu.aku suke bukak buku tebal2 campbell and etc, tapi sayangnye (sayang sayang 1000 kali sayang~~), aku susah nak menghafal.tak pe, insyaallah aku cuba.go wani go.lol.

dulu antara biology and math dan add math yang dianggap susah rope2nye tak la susah mane, aku lebih score dekat math and add math.*bangge r tu?..cheh.tak de la.tapi rezeki kat yang tu.aku susah sikit nak paham bahasa2 puitis dan romantis orang sains ni.
*abis tu nape ko tak apply upu tu kos math?

erm ntah.hak9!!!..aku suke membaca and discover about living things, stuff.tapi aku suka jugak mengira.so antara membaca dan mengira??.heh??

Comments

  1. same la.... kte pun suke math... seriously kte amek kos sc sbb org kate kos sc ni luas... sng nk dpt kerja yg gaji beribu... *terlebih jujur pulak*

    ReplyDelete

Post a Comment

lots of love

Popular Posts