Skip to main content

Entry Raya

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..
wahhhhhh..lame nampaknye aku tak kembali mengaktifkan jari jemari ku menaip2 di hadapan laptop..woot2...al maklum lah, sibuk membuncitkan perut setelah sebulan hampir mengempis.ngah3..

di kesempatan yang terlebih sempat, saya ingin memohon maaf kepada semua terutama yang pernah kenal diri ni, yang pernah berkawan dengan saya, maafkan lah daku~~..saya hanya manusia biasa yang sering melakukan kesilapan.kalau silap tu harap tegur straight to the point.macam gune smart tag.hooo.

kepada kawan2 hebat dan tentera2 ku, maaf deh jarang contact korang.(syaitan mule berbisik:alaaa dyorg bukan ingat kat ko pun.).haish!.tidak2.aku taw dyorg rindu aku.hak9!!!!.xpe jemputan kawin t kite sume2 wat reunion.hak9!!.bukan tak mau contact tapi takut la jugak mengganggu korang.kot2 la tgh study ke, tgh kerja ke, tgh bercanda ke.(pdhal nak jimat kredit.wakakakakaka).lol

terus terang wa ckp, wa tak reti nak berkawan beb.so aku taw setiap sorang dari hangpa memang terasa hati dgn cek.cek taw!.lol.ade kalanye aku rapat dgn yg tu, yg ni.bg aku, itu semua pengalaman berkawan.nak kenal hati budi dy camne.nak banyakkan kawan.insyaallah aku try balancekan pasni yerk.~.secara jujurnye, bile pernah rase ditikam kawan ni,*adoi sakit!.lol.aku semakin takut nak berkawan.sebab tu la kdg2 aku jap2 yg tu, jap2 rpt dgn yg ni.haish unfair2.insyaallah, aku try fairkan.

kepada mama dan ayah ku.walopun anda tidak membaca blog sy (bagusla, xtaw sikit sy ngumpat sal ape.hak9!), sy taw sy byk tersalah cakap, tersalah tafsir dan byk tersalah lagi.sy tak berapa pandai dlm pljrn, maka dgn itu sy menyesal krn menjd pemalas bile masuk skolah asrama.(kan sy da kata xmau.wuu~).kadang2 sy tak dgr kata, tp ramai org kata sy ni anak mak. =.=".xpe sy tak kisah.selagi sy masih belum mengesahkan diri sbg suami org, maka u should know what am i doing.

kepada nyet2, minta maaf bebanyak sesangat sesungut.lol.sy masih lagi menjadi seorang yang blur dan agak lampi (lambat pick up), but insyaallah sy akan cube untuk cepi(cepat pick up, lol).sambil2 tu, ingatlah Allah walau ape jua dugaan yang dtg, jgn tensi2.banyakkan bersabar.sila lah mengingati muke saya yg agk cute ckit dari fasha sanda ni.ngah3.

-baiklah, secara overall, mintak maaf zahir.batin tu xtaw la.hak9!.eh batin ade.ye la, terase hati tu batin la tu.kalau2 post2 sebelum ni menyentapkan hati kalian, maaf.sebab tu la delete.xpe pasni buat umpatan baru.ha9!!!.lol.-

selamat hari raye maaf zahir batin


Comments

Post a Comment

lots of love

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…