Kesusahan Pelajar Bujang..Kami Perlukan Dana~

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

wahhh dah 2weeks kat umt..SERONOKNYE...ngah3..

CALIK SIKETTTTTTTTTTTTTTTT!!

aku pun turut merasa SERONOK dah 2weeks duk rumah sewa.ha9!.*rumah sewa je pun.. =.="..

bila duduk kat rumah sewa bersama rakan2 terhangit ni, aku dapat merasakan title bujang tu.hak9!!.
best ke duk rumah sewa ni kak?*bajet cam junior tanya la kan.hak9!!koya2!!.dush3..

best la jugak.sebab dapat masak sendiri walopun tak la sesedap master chef, dapat mengemas2 rumah, boleh berehat kat ruang tamu yang hebat ni.ho9~~..kalau housemate korang satu kos lagi la seronok tapi kene la masuk kepala semua.kalau tak masuk pale payah jugak.and kene banyak tolerate.kene banyak memahami dan banyak bersabar.bile duk beramai2, kite tak boleh ikut pale hotak kite je.kite kene tanya pendapat2 orang rumah jugak.yeee pakar motivasi rumah sewa sudah mari~~..lol

tapi satu je  masalah yang sangat sungut kami alami ialah kenderaan awam rumah ni.rumah aku ni sorang je bawak kete nye.al maklumlah, duit ptptpu tak cukup nak bawak duit muka.ngah3.so bile nak pergi kelas terpaksa ulang trip 2 kali.dan bagi pak cik dan mak cik bas sekolah yang berwarna kuning (BERSIH..LOL), kata rumah ktorg jauh.wuuu sob3..tak dek la jauh sgt sebenarnye kalau ikut shortcut.

nak dijadikan sebuah cerita yang lagi menyayat hati, malam semalam ade meeting lepas kelas malam 10.30 malam.aku and 3 lagi budak rumah sewa aku turut terserta la dalam meeting tu.yang si pembawa kete nye mestila balik rumah dah kan.takkan nak tunggu.meeting, done.ktorg mintak la tolong membe lelaki sorang ni hantar ktorg balik rumah.mula2, ok set.last2 dia kata kete dia tak idup~.what the hell~~~..!.time tu dah kul 11.50 mlm.warghhh nak balik..

*nape tak mintak tolong dak rumah ko yang bawak kete tu.

ok, ktorg tak nak susahkan beliau pergi balik amik ktorg.plus if amik pun kene buat 2 trip.so waste ur time and minyak kete.kete auto lak kan.penat memerah otak yang pandai lagi bijak ni, mintak la tolong budak lelaki coursemate anta kan moto satu.2 org balik rumah pergi amik kete jap.time tu dah 12 something.wuuuuuuuuuuuuuuu..kalau tak kerana hero2 tersebut, memang ktorg tdo kat tempat tunggu van kat hostel tu la.pagi bangun duit penuh je kat tepi2 ktorg kan.lol.

*pas aku post citer aku ni, mesti ramai yang akan kumpul dana utk ktorg supaya boleh beli kete satu kan.terutamanya blogger umt,biosis,bio-d.hak9!!!!..

hulurkan bantuan kepada yang memerlukan seperti kami.hak9~~

Comments

Popular Posts