Skip to main content

Kesusahan Pelajar Bujang..Kami Perlukan Dana~

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

wahhh dah 2weeks kat umt..SERONOKNYE...ngah3..

CALIK SIKETTTTTTTTTTTTTTTT!!

aku pun turut merasa SERONOK dah 2weeks duk rumah sewa.ha9!.*rumah sewa je pun.. =.="..

bila duduk kat rumah sewa bersama rakan2 terhangit ni, aku dapat merasakan title bujang tu.hak9!!.
best ke duk rumah sewa ni kak?*bajet cam junior tanya la kan.hak9!!koya2!!.dush3..

best la jugak.sebab dapat masak sendiri walopun tak la sesedap master chef, dapat mengemas2 rumah, boleh berehat kat ruang tamu yang hebat ni.ho9~~..kalau housemate korang satu kos lagi la seronok tapi kene la masuk kepala semua.kalau tak masuk pale payah jugak.and kene banyak tolerate.kene banyak memahami dan banyak bersabar.bile duk beramai2, kite tak boleh ikut pale hotak kite je.kite kene tanya pendapat2 orang rumah jugak.yeee pakar motivasi rumah sewa sudah mari~~..lol

tapi satu je  masalah yang sangat sungut kami alami ialah kenderaan awam rumah ni.rumah aku ni sorang je bawak kete nye.al maklumlah, duit ptptpu tak cukup nak bawak duit muka.ngah3.so bile nak pergi kelas terpaksa ulang trip 2 kali.dan bagi pak cik dan mak cik bas sekolah yang berwarna kuning (BERSIH..LOL), kata rumah ktorg jauh.wuuu sob3..tak dek la jauh sgt sebenarnye kalau ikut shortcut.

nak dijadikan sebuah cerita yang lagi menyayat hati, malam semalam ade meeting lepas kelas malam 10.30 malam.aku and 3 lagi budak rumah sewa aku turut terserta la dalam meeting tu.yang si pembawa kete nye mestila balik rumah dah kan.takkan nak tunggu.meeting, done.ktorg mintak la tolong membe lelaki sorang ni hantar ktorg balik rumah.mula2, ok set.last2 dia kata kete dia tak idup~.what the hell~~~..!.time tu dah kul 11.50 mlm.warghhh nak balik..

*nape tak mintak tolong dak rumah ko yang bawak kete tu.

ok, ktorg tak nak susahkan beliau pergi balik amik ktorg.plus if amik pun kene buat 2 trip.so waste ur time and minyak kete.kete auto lak kan.penat memerah otak yang pandai lagi bijak ni, mintak la tolong budak lelaki coursemate anta kan moto satu.2 org balik rumah pergi amik kete jap.time tu dah 12 something.wuuuuuuuuuuuuuuu..kalau tak kerana hero2 tersebut, memang ktorg tdo kat tempat tunggu van kat hostel tu la.pagi bangun duit penuh je kat tepi2 ktorg kan.lol.

*pas aku post citer aku ni, mesti ramai yang akan kumpul dana utk ktorg supaya boleh beli kete satu kan.terutamanya blogger umt,biosis,bio-d.hak9!!!!..

hulurkan bantuan kepada yang memerlukan seperti kami.hak9~~

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…