Skip to main content

Kita Kawan Tak Lebih

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera la yek..

alrite, tajuk aku rini macam nak bukak citer gosip2 je kan.*mentang2 la bukan bulan pose kan.pose 6 pun dah nak abs da..ngeeee

tak dek makna nye aku nak ajak bergosip2 ni.aku tak suke gosip.*tipu semata2.hak9!!dush3..

btw, korang pernah tak berkawan dengan berlainan jantina?*ko ni bagi soalan budak sekolah rendah pun tak nak jawab.haih!
yela2.mestila pernah kan.setiap orang ade.cuma antara rapat and tak je.kalau perempuan yang ayu2 ni payah sikit nak ade membe kacip lelaki yang rapat.*aku la tu.hak9!!

kebiasaannye bile kite ade best friend berlainan jantina ni, akan ade salah seorang tu mesti fikir lebih.walaupun tak semua hubungan camni, tapi bagi experience kawan2 aku, ramai la.*aku tak.besela, tak pandai bergaul.ngah3!!.tak si lelaki, si perempuan lak ade perasaan kat si lelaki.

sebagai contoh, lelaki ni menganggap kawan baik dia si girl2 ni lebih dari kawan.tapi si girl2 ni menganggap lelaki ni sekadar teman dia yang paling rapat dan paling syiok la kalau nak share masalah.one day si lelaki ni confess yang dy suke kat girl2 ni, girl2 ni tolak.maka relationship dyorg pun jadi awkward.kan3??..begitulah jugak sebaliknye.korang pernah tak terjadi benda ni???

t mesti relationship tu jadi tak best kan.yela bile berlainan jantina rapat, mesti salah seorang tu rase lain, rase kasih sayang yang lain but somehow kite tak boleh anggap benda tu lebih2 sgt.if luck berada di pihak korang, dua2 akan jadi suka sama suka.but if no luck, tak pasal2 dua2 jadi segan.kan3??..

Comments

Post a Comment

lots of love

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…