Rumah Kelawar vs Villa Idaman

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

perghhhh.pergh dan pergh lagi.jari aku nampaknye semakin menggemuk akibat dah lame tak mengupdate blog and menaip.besela, aku kan kuno.tulis pakai pensel je.hak9!!!.lol.*koya la ko wanie.

dah nama pun bujang kan, so bila duk kat luar hostel ni, memang menjadi perhatian la.hot la kan.hak9!!dush3.tampar pipi 4 kali.lol.

tapi al kisah rumah sewa aku ni menyayat hati dan sanubari.kalau korang baca pun memang konpem2 la menangis banjir satu gayung.lol.

aku memang tak apply hostel.konon nak merasa duk kat luar la kan.independent woman la kata kan.choish~~..mula2 dulu aku tengok rumah sewa ni ok.cantik.boleh la nak buat tempat air liur basi kan.tapi ktorg kan cuti 4 bulan and duk jauh2 so mane la ade mase nak g jenguk umah tu sebulan sekali.bz taw.artis la kan~~.hak9!!bunguks!

excited, anxious plus blur nak pulang ke rumah sewa yang agak 'hebat' tu.8/9/2011 tarikh aku and the geng balik ke rumah sewa tu.sekali aku sampai,aku tengok  je rumah tu.aku rase cam urgh~.boleh tak kalau amik mpkt (majlis perbandaran kuala terengganu) hangkut rumah tu pergi kat tempat pemusnahan.yaiks.dengan bekas2 makanan yang ditinggalkan oleh pengsewa yang lama, tandas yang penuh dengan taik and KELAWAR.yes kelawar.tmemang la comel kelawar tu tapi ak tak pernah2 lagi aku dgr, kelawar duk dalam umah yang tersergam 'indah' tu.memang disaster, horror.dapur nye, ruang tamu nye.semua aku nak reject.lol

parents aku pas masuk rumah tu pun gatal2.eiiii.tak larat nak kemas.agaknye setahun ktorg duduk baru la rumah tu bersih dan aman sentosa.eish tak leh jadi ni.akhirnye ayah aku telepon kawan dia yang ade kat t'ganu.mane taw ade rumah syurga ke utk ktorg kan.sekali dapat la.ktorg pun pergila tengok.

wow!.halaman luas.rumah sejibik, semua complete.bersih cuma rumput panjang sikit.dapur complete.everything very the~~..memang villa r.murah lagi dari rumah sewa lama.lagi syiok lagi mantop!!.terboik!!.ape lagi, pindah rumah sewa hari tu jugak!!!.excited nye pasal.tak tahan la aku nak tido rumah kelawar tu utk malam kedua.nak tengok kelawar tu produce anak dia lak.eiiii.

tu dia!.pindah umah baru.barula aman damai~~~..hohhhhh.barula boleh tido dengan nyaman.huiiiiiiiiii..

Comments

Post a Comment

lots of love

Popular Posts