Skip to main content

Rumah Kelawar vs Villa Idaman

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

perghhhh.pergh dan pergh lagi.jari aku nampaknye semakin menggemuk akibat dah lame tak mengupdate blog and menaip.besela, aku kan kuno.tulis pakai pensel je.hak9!!!.lol.*koya la ko wanie.

dah nama pun bujang kan, so bila duk kat luar hostel ni, memang menjadi perhatian la.hot la kan.hak9!!dush3.tampar pipi 4 kali.lol.

tapi al kisah rumah sewa aku ni menyayat hati dan sanubari.kalau korang baca pun memang konpem2 la menangis banjir satu gayung.lol.

aku memang tak apply hostel.konon nak merasa duk kat luar la kan.independent woman la kata kan.choish~~..mula2 dulu aku tengok rumah sewa ni ok.cantik.boleh la nak buat tempat air liur basi kan.tapi ktorg kan cuti 4 bulan and duk jauh2 so mane la ade mase nak g jenguk umah tu sebulan sekali.bz taw.artis la kan~~.hak9!!bunguks!

excited, anxious plus blur nak pulang ke rumah sewa yang agak 'hebat' tu.8/9/2011 tarikh aku and the geng balik ke rumah sewa tu.sekali aku sampai,aku tengok  je rumah tu.aku rase cam urgh~.boleh tak kalau amik mpkt (majlis perbandaran kuala terengganu) hangkut rumah tu pergi kat tempat pemusnahan.yaiks.dengan bekas2 makanan yang ditinggalkan oleh pengsewa yang lama, tandas yang penuh dengan taik and KELAWAR.yes kelawar.tmemang la comel kelawar tu tapi ak tak pernah2 lagi aku dgr, kelawar duk dalam umah yang tersergam 'indah' tu.memang disaster, horror.dapur nye, ruang tamu nye.semua aku nak reject.lol

parents aku pas masuk rumah tu pun gatal2.eiiii.tak larat nak kemas.agaknye setahun ktorg duduk baru la rumah tu bersih dan aman sentosa.eish tak leh jadi ni.akhirnye ayah aku telepon kawan dia yang ade kat t'ganu.mane taw ade rumah syurga ke utk ktorg kan.sekali dapat la.ktorg pun pergila tengok.

wow!.halaman luas.rumah sejibik, semua complete.bersih cuma rumput panjang sikit.dapur complete.everything very the~~..memang villa r.murah lagi dari rumah sewa lama.lagi syiok lagi mantop!!.terboik!!.ape lagi, pindah rumah sewa hari tu jugak!!!.excited nye pasal.tak tahan la aku nak tido rumah kelawar tu utk malam kedua.nak tengok kelawar tu produce anak dia lak.eiiii.

tu dia!.pindah umah baru.barula aman damai~~~..hohhhhh.barula boleh tido dengan nyaman.huiiiiiiiiii..

Comments

Post a Comment

lots of love

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…