Skip to main content

Umt Ade Speed Detector~

assalamualaikum wbt..

haish.pagi2 lagi rase cam nak membebel bebel je.rosak mood gua rosak2!!*rolling on the floor.lol.

ape celup ni wanie?.hah celup tak celup.mee celup, nini cokelat celup ke, aku rase tergeram yang teramat dekat pak guard umt yang tercinta ni.
*awat??..

al kisahnye...........................................................................................

aku and kawan aku, bella, naik la kereta.ktrorg daripada kwsn HEPA tu nak balik pegi makan.tibun2 aku nampak sorang lagi kawan aku tengah berjalan sorang2 dekat situ, dia kata nak balik hostel.aku pun tumpang kan la.nyet nyet nyet nyet dah hantar tu, aku nak keluar la daripda kawasan umt tercinta ni.

sampai dekat dengan simpang gerbang utama umt, dimana pak guard2 ni melepak, aku tekan brek kete aku takla keras sangat, so kete aku nampak cam melayang sikit.aku tak la bawak laju sangat pun.besela 40-60km.lagipun memang tak dek kereta.guess what?.pak guard tu angkat tangan dan dia suruh berenti.

mula2 aku ingat dia nak cakap sal sticker kenderaan, rope2nye dia tny:
PG:had kelajuan dalam kawasan universiti bape?
aku:30km
PG:saya nampak awak bwk laju td.
aku:ne ade.30km la td.*pdhal aku tak tgk pun bape laju aku bwk.lol
PG:sy nmpak awk bawak 60km.kite ade speed detector.kalau awk bwk lebih, speed detector ni berbunyi.
aku:muke tercengang sebab dia kata ade speed detector..purf~~
PG:sy nak saman boleh?
aku:*jwb cam nak tak nak je.lau nak saman tu saman je la kan.

last2 dia tak saman tapi bagi warning.halo PG, lau nak tegur, tegur la molek2.ni tegur cam jpj.jpj pun tak pernah tegur aku camni.haish~.ko la nak gertak or nak tipu student biar la rasional ckit.speed detector dalam umt???what!!.kalau camtu dah ramaila kene saman sbb lebih limit 30km.ramai je yang aku tgk bwk lagi laju dari aku.asal ko tak tahan?.aku rase ko bosan sgt duk tercegat je kat pondok polis tu kan.nampak lak si cantik bawak, ko nak tahan la kan.kan kan kan???.ngah3.hak9!!

dekat highway pun saman keluar beberape hari.hish~.PG malam ni memang bermasalah.aku tak kisah lau ko nak tegur aku laju but alasan speed detector tu.bapak gile kaya UMT..tapi nak bagi duit utk wat program punye la teragak2.hish!.sejak dari hari tu, kalau malam2 aku bawak depan pak guard tu 30km.memang perli gile la kan.hak9!!!.depan dia je la aku slow.dah lepas tu, aku pecut balik la.gile cam siput seh bawak 30km.

PG skang memang dah tak dek keje.bosan2, saman student.lol.

Comments

  1. hahahaha!! senget bbeno pak guard nie...skang pak guard UMT bapak sombong nk mampos..tegur student pon mcm ntah pape...hampeh..

    ReplyDelete
  2. xpe....smpi dpan PG je, kuar kete n tolak rmi2 smpi kuar gate...ok??
    xde la laju sgt kn...lol

    ReplyDelete
  3. syuhada:PG skang nak tgur student sbb dah bosan..lol

    luqman:bijak gak idea tu..i like...hak9!!

    ReplyDelete

Post a Comment

lots of love

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…