Umt Ade Speed Detector~

assalamualaikum wbt..

haish.pagi2 lagi rase cam nak membebel bebel je.rosak mood gua rosak2!!*rolling on the floor.lol.

ape celup ni wanie?.hah celup tak celup.mee celup, nini cokelat celup ke, aku rase tergeram yang teramat dekat pak guard umt yang tercinta ni.
*awat??..

al kisahnye...........................................................................................

aku and kawan aku, bella, naik la kereta.ktrorg daripada kwsn HEPA tu nak balik pegi makan.tibun2 aku nampak sorang lagi kawan aku tengah berjalan sorang2 dekat situ, dia kata nak balik hostel.aku pun tumpang kan la.nyet nyet nyet nyet dah hantar tu, aku nak keluar la daripda kawasan umt tercinta ni.

sampai dekat dengan simpang gerbang utama umt, dimana pak guard2 ni melepak, aku tekan brek kete aku takla keras sangat, so kete aku nampak cam melayang sikit.aku tak la bawak laju sangat pun.besela 40-60km.lagipun memang tak dek kereta.guess what?.pak guard tu angkat tangan dan dia suruh berenti.

mula2 aku ingat dia nak cakap sal sticker kenderaan, rope2nye dia tny:
PG:had kelajuan dalam kawasan universiti bape?
aku:30km
PG:saya nampak awak bwk laju td.
aku:ne ade.30km la td.*pdhal aku tak tgk pun bape laju aku bwk.lol
PG:sy nmpak awk bawak 60km.kite ade speed detector.kalau awk bwk lebih, speed detector ni berbunyi.
aku:muke tercengang sebab dia kata ade speed detector..purf~~
PG:sy nak saman boleh?
aku:*jwb cam nak tak nak je.lau nak saman tu saman je la kan.

last2 dia tak saman tapi bagi warning.halo PG, lau nak tegur, tegur la molek2.ni tegur cam jpj.jpj pun tak pernah tegur aku camni.haish~.ko la nak gertak or nak tipu student biar la rasional ckit.speed detector dalam umt???what!!.kalau camtu dah ramaila kene saman sbb lebih limit 30km.ramai je yang aku tgk bwk lagi laju dari aku.asal ko tak tahan?.aku rase ko bosan sgt duk tercegat je kat pondok polis tu kan.nampak lak si cantik bawak, ko nak tahan la kan.kan kan kan???.ngah3.hak9!!

dekat highway pun saman keluar beberape hari.hish~.PG malam ni memang bermasalah.aku tak kisah lau ko nak tegur aku laju but alasan speed detector tu.bapak gile kaya UMT..tapi nak bagi duit utk wat program punye la teragak2.hish!.sejak dari hari tu, kalau malam2 aku bawak depan pak guard tu 30km.memang perli gile la kan.hak9!!!.depan dia je la aku slow.dah lepas tu, aku pecut balik la.gile cam siput seh bawak 30km.

PG skang memang dah tak dek keje.bosan2, saman student.lol.

Comments

  1. hahahaha!! senget bbeno pak guard nie...skang pak guard UMT bapak sombong nk mampos..tegur student pon mcm ntah pape...hampeh..

    ReplyDelete
  2. xpe....smpi dpan PG je, kuar kete n tolak rmi2 smpi kuar gate...ok??
    xde la laju sgt kn...lol

    ReplyDelete
  3. syuhada:PG skang nak tgur student sbb dah bosan..lol

    luqman:bijak gak idea tu..i like...hak9!!

    ReplyDelete

Post a Comment

lots of love

Popular Posts