Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

BR~~

wordless

Mitos NOOR HAZWANI....

assalamualaikum wbt and selamat sejahtera...

bla bla bla bla bla bla...dan bla bla bla bla bla... apekah???????????????????????..purf~
wahai kawan2 yang akrab sekalian..
anda sering kali membuat tafsiran yang salah terhadap diri ku yang comel ini..ngah3..

bese la, org kata, "1st impression" manusia..
ala, org nak wat mitos sal org len..*aku pun sama..lalalalalala..
meh la aku nk perbetulkan mitos2 korang terhadap aku..

1.aku sombong... fakta: weh aku tak sombong laaaaaaaa... bile aku tak becakap dan muka aku toya dan koya, memang la cmtu.. tp skali aku bukak mulut and mood tgh nek, memang abis la..
2.aku garang... fakta: garang ke?..lol mulut je pedas ckit.. garang nye idak la kot.. aku ne suke mrh2 org ni.. alu gado dgn budak kecik aku suke la..hak9!!!
3. aku mulut lepas.. fakta: agak2 la wei.. mulut aku lepas pun berpada2.. ade org jenis memang lepas btul2.. tp aku bertapis ckit ler der..*bajet baik la jap..hak9!
4. aku tak serius fakta: wow!!! secara jujur dan sedar dirinye, aku nampak tak s…

UNTUNGLAH Anak Bongsu~~~

anak bongsu mane lah yang menjadi pilihan hati mrs alibi utk mengata2 pada hari ni....lol..
sesungguhnye.......beliau ade lah AKU SENDIRIK.lol.ye lah..kalau ramai tak taw, meh aku nak gtaw yg aku ni anak bongsu..
anak bongsu=anak last=adik ramai yg cakap anak bongsu ni memang untung and selalu di cemburui anak sulung..*serve u rite..spe suh kua dulu..ngah3!!
seperti sepertu ramai yg mengatakan ank kebongsuan ni sangat kemanjaan dan kemengadaan... what the hell!..bagi aku, TIDAK!!..
1.aku tak mnx dimanjakan or dimanjakan... sumer duit yg mama belanja kan utk aku, lappy, hp and gadget sumer aku cakap, "ma, pinjam duit dulu leh.t ade duit kite bayar." segan lor nak mnx camtu je. aku tak taw camne kawan2 aku yg mnx suka suki je kat mak bapak dyorg..
2.tak sumer yg aku mnx, dapat.. =.=" wohoooooooooo...tak sumer benda yg aku nak, aku dapat weh.. for ex: aku nk mnx kat mama aku gitar..and she said, "pakaila duit sendiri..aslkan tak kaco duit mama"..errrrkkkkk bukan tu je..byk l…

Busy La Weh!!!!

assalamualaikum wbt and selamat sejahtera..

BENCI GILE!!!.banyak assignment..aktiviti 2weeks non stop..ooooo gucci..lol..

1st program-Minggu Tautan Kasih BIOSIS..
sambil ditemani assignment encik farid yg tebal..sebanyak 31 page kene baca..tp itu group nye..walopun group tapi tekanannye WOW!!.b4 tu pejumpaan utk persediaan mggu orientasi BIOSIS lagi.beli brg sumer bagai.gile makan minyak kete aku.chait!!..lol..tak ketinggalan assignment academic writing skill.*ape tak cukup hebat ke writing aku...lol..*bajet ko..bg penampor sekaliey..lol

2nd program-one tree 4 million live
sambil ditemani lagi assignment encik farid lagi.warghhh.yg ritu dah hantar tp pas hantar, tambah lak lg tp kali ni individual nye.17 pages kene bace.oooooooo what the weck...!!..assignment bi lg.wargh...pastu test lagi.wargh!!..gilo punye penat..assignment yg len2 lagi..sumernye nak minggu ke 8..

mau tercirit aku buat benda ni..purf...spe nk tlg cirit kan utk aku.hak9!!!*gile tak senonoh ko!!.lol..

pape pn, disebab…

Blog Penuh Taik Cicak

asslamualaikum wbt..

pergh memang lama tak update blog disebabkan kebzian yg melanda.*YB la katekan..hak9!!
ni pun amik mase dalam 2 minit nak update..lol..sekrg2nye aku ade la update..drpd tak update langsung kan..ngah3..ade nmpk taik cicak kat blog aku???..ngah3

sepjg minggu aku tak update ni, aku ade aktiviti pergi ke dungun, then orientasi kos yang SERONOKKK~~~, and bakal menjelang ni pergi camp kat besut lak..pasni aku nak rehat..gilo penat, penat gilo..

tak pe la..lau ade gosip2 or pape yg menyentap hati t aku share2 la..alrite~~..yg penting, SERONOKKK~~~~~~~.hak9!!!

We Were Back To Basic.............

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera...

rite now, just take a look 4 a minute and think 4 a minute..kite tgk org dolu2, time zaman2 p.ramlee sumer tu kan, zaman tu Islam still lagi kabur2 dan samar2 terhadap hukum segala bagai.time tu jugak la, ade yang percaya benda2 karut, syirik bagai.time tu jugak org dolu2 dah pandai masuk kelab.tp kelab time tu xadvance lagi..menari pun setempat je.yg goyang pinggang je kan.lol.

then, masuk zaman 90-an, time tu ilmu islam tengah mengembang2 kan.masuk zaman milinieum islam lagi la berkembang  kan.banyak hukum2 yang kite taw itu tak boleh, ni tak boleh bagai.dah ramai start pakai pakaian sopan2 "ckitla".time ni, tak banyak sgt kes2 jenayah and terkena buatan2 org ni.

but rite now, zaman sekarang ni, benda2 alah karut mengarut ni ade balik.plus lagi meleluasa dan teruk sgt.kes jenayah pun semakin meningkat.macam balik ke zaman dolu2 lak.dah tak taw mane hukum hakam yang betul.yg tak betul pun rase2 betul.

dulu, time aku kecik2 mane a…