Skip to main content

Mitos NOOR HAZWANI....

assalamualaikum wbt and selamat sejahtera...

bla bla bla bla bla bla...dan bla bla bla bla bla...
apekah???????????????????????..purf~
wahai kawan2 yang akrab sekalian..
anda sering kali membuat tafsiran yang salah terhadap diri ku yang comel ini..ngah3..

bese la, org kata, "1st impression" manusia..
ala, org nak wat mitos sal org len..*aku pun sama..lalalalalala..
meh la aku nk perbetulkan mitos2 korang terhadap aku..

1.aku sombong...
fakta: weh aku tak sombong laaaaaaaa...
bile aku tak becakap dan muka aku toya dan koya, memang la cmtu..
tp skali aku bukak mulut and mood tgh nek, memang abis la..

2.aku garang...
fakta: garang ke?..lol
mulut je pedas ckit..
garang nye idak la kot..
aku ne suke mrh2 org ni..
alu gado dgn budak kecik aku suke la..hak9!!!

3. aku mulut lepas..
fakta: agak2 la wei..
mulut aku lepas pun berpada2..
ade org jenis memang lepas btul2..
tp aku bertapis ckit ler der..*bajet baik la jap..hak9!

4. aku tak serius
fakta: wow!!!
secara jujur dan sedar dirinye, aku nampak tak serious...
tp secara jujur dan sedar diri lagi, aku sememangnye ceyes lau wat keje..
cuma tak nak org rase beban keje dgn aku, so aku pn relax2 kan ckit...
tp aku ceyes jugak org nye.
ngerti??

5. aku tak dek perasaan..
fakta: lau aku atk dek perasaan, xdek la aku nak marah or sad2 cat..purf
bukan tak concern tp wat bese2 je la..
kang org kata lebih pulek...

6. aku tak matured..
fakta: ???????????????
lau x aku masih lagi kat taska skang..lol

7. aku nak conquer semua..
fakta: wooooo agk2 ler der...
aku tak dek la nak gile kuase sgt...
tak pernah lak aku mencadangkan diri aku ketua..
org suh, aku ok j la..mls nak berdolak dalih gedik2..
aslkan org caya kat aku..lau tak caya aku leh wat keje, tak pyh la kan..

8. aku gedik..
fakta: jeles la tu??..hak9!!!
gedik tang mane aku tak taw la..
nak kata aku menggedik dgn laki pun, mcm la aku rapat sgt dgn dyorg..
rapat setakat sorang dua ade la..
kawan je kot~..

9. aku slumber gile nak mampus..
fakta: slumber2 jugak, jangan sampai rosak..
dgn perempuan aku brani la nak slumber lbh..
dgn laki memang bertapis la..
its all abt manner beb..bukan pe pn..

wahai beb2 and bob2 sekalian, inilah sebenarnye diri ku..
banyak lagi mitos2 sal aku yang org bwk..
so tlg lah hentikan mitos2 ni b4 kenal aku..
dah kenal t, tiap2 ari rindu kang..ngah3..

bukan tu je..hentikan jugak la mitos2 terhadap org len..
bajet diri hebat je..*hidung kembang..lol..
alrite~~

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…