We Were Back To Basic.............

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera...

rite now, just take a look 4 a minute and think 4 a minute..kite tgk org dolu2, time zaman2 p.ramlee sumer tu kan, zaman tu Islam still lagi kabur2 dan samar2 terhadap hukum segala bagai.time tu jugak la, ade yang percaya benda2 karut, syirik bagai.time tu jugak org dolu2 dah pandai masuk kelab.tp kelab time tu xadvance lagi..menari pun setempat je.yg goyang pinggang je kan.lol.

then, masuk zaman 90-an, time tu ilmu islam tengah mengembang2 kan.masuk zaman milinieum islam lagi la berkembang  kan.banyak hukum2 yang kite taw itu tak boleh, ni tak boleh bagai.dah ramai start pakai pakaian sopan2 "ckitla".time ni, tak banyak sgt kes2 jenayah and terkena buatan2 org ni.

but rite now, zaman sekarang ni, benda2 alah karut mengarut ni ade balik.plus lagi meleluasa dan teruk sgt.kes jenayah pun semakin meningkat.macam balik ke zaman dolu2 lak.dah tak taw mane hukum hakam yang betul.yg tak betul pun rase2 betul.

dulu, time aku kecik2 mane ade kes2 berat cam skang.sekarang, culik bunuh bakar bagai.budak2 kecik skang dah taw amin hp, cari application bagai dlm hp tu.bukan tu je, iphone pun da taw pakai.untungla wei.aku pegang hp tu time aku f3.tu pun jap je.xreti lg gune short form ni.advance gile budak2 zaman skang.

kalau kite pk2, sekarang sumer benda nak back to basic.dari segi kehidupan.mule2 dulu teruk, pastu ok, pastu teruk balik~~~..hurm

Comments

  1. hidup umpama roda...kejap ok kejap x ok...
    diri sndiri yg tntukn mana baik n mana buruk..
    =P

    ReplyDelete

Post a Comment

lots of love

Popular Posts