Skip to main content

2+1 = 21...SOLVED..

assalamualaikum wbt..

pada 25/02/1991 lahir lah seorang puteri yg begitu comel hendakNya..hahaha..
bile buat blog, tak habis2 nak puji diri sendiri..*lempang muke 3 kali..dush dush dush...
tapi tolonglah terima kenyataan bahawa ia nya benar ye..hak9..CUKUP!!!

baiklah, sebelum aku jadi seorang yang lebih menjengkelkan, baik aku terus kan sahaja bicara aku yang baik hati ini..lol..

untuk tahun ini, 2012, alhamdulillah 21 tahun Allah memberi aku peluang untuk hidup dan bertaubat di atas muka bumi ini..alhamdulillah ramai yang mengewish..terima kasih kpd reminder FB..lol..kalau tak, mungkin ramai yang wat blur saje rini..hahahaha.but tak kisah pun.~*alalala sedihnye..lol

yang tak kenal pun pakai wish hepi bday je..ngah3..lawok2!!..FB mmg mengeratkan silaturrahim secara tak sengaja..hahahaha..tak pe lah..kenal tak kenal, kite tetap saudara..

as expected 4 today event, my housemate buat some kind of celebrating my new 'number'..hehehe...walaupun mereka telah terkantoi di pertengahan event but still banyak benda yang surprise..aku tak tau la dyorg bawak aku pergi mane..

mule2 nak kua rumah aku tertggal baucer buku 1 malaysia yang hebat tu..sebab plan today mmg nak keluar g habis kan baucer buku yang hebat tu..patah balik rumah..nasib tak jauh lagi..nak kata sejengkal, erm 30 depa la jugak..lol..rupe2nye time patah balik tu, budak2 housmate aku yang tak klua bandar tengah prepare nak masak barang2 makan semua..hahaha..nasib aku xpandang sgt..sebab fokus aku kat baucer tu je..so move on gedek gedek to bandar..

everything smooth je la kan..g beli baucer..eh hek ko beli baucer..gune baucer..haish!..belanje rm200 you~~..gune baucer je pun~~..lol..borong sakan la der..lupe lak, ktorg memborong dekat pustaka seri intan..pastu, ktorg g terminal, nak g beli tiket bas utk kawan ktorg..on the way tu kan, tibe2 terserempak la dengan kereta housemate aku ni..nama kereta dia FATIMAH...hahaha..aku pun  kepelikan~~..nyet2..da la kete tu penuh dengan housemate aku yang tak follow utk g gune baucer ni..aku diam je la kan..

pastu kan~~..gedik noks..lol..pastu budak2 ni suruh aku tutup mata aku sendiri..konon2 ade surprise r..tapi suh aku tutup mata sendiri..=.="...demi menjayakan program besar dyorg ni, aku pn follow la..
alamat lah malang nye bile aku menghafal jalan2 di terengganu ni, hahahaha aku dapat la agak sikit2 even tak berape tepat sangat..tapi akhirnye tepat la jugak..wohoooooooo...

kecekapan hazwani azmi telah menguasai minda pak tijah..muahahahaha..dush dush dush..

dan banyak lah hadiah dan makanan2 yang diratah oleh monster2 pak tijah..hahaha..lapor weh!!..dari pagi tak makan..alhamdulillah..thanks y'all sbb sediakan mknn yg begitu delicious..kek SR lagi..my fav lak tu.wahhh..mekaseh byk2!!!...sob3..hingus pun meleleh..

lupa lak..b4 makan tuh..aku telah dibawa2 dan di paksa2 mencium pokok..aih!melebih nih!..lol..tak pe la..budak Biodiversiti kene syg pokok..kan??~~~~~~...
muka 21 yg tak leh blah blurnye dan agk sengal pose nye..lol

ermmm malam b4 tu, aku telah ditabur tepung dan kunyit..perghhh kene lagi..padahal aku dah insaf sepenuhye kot nak kene2 kan org..kene jugak!!..tak pe la..redha~~~~...then the climax and the most surprising thing is when si Luqman ni telah menghadiahkan mp3 yg dah lama aku idam kan.waaa..mekaseh2!!tq so much dear..ni makin syg ni kan..hahaha*perempuan mmg materialistik..hak9!!!!

terkejut gile..bile mase dia post pn xtaw..but i do love it..i dont care about the price, but mp3 ni termasuk dlm wishlist kot..oooooo tq so much..betul srious suke..akan kite gune kan sebaiknye..insyaAllah..

kepada housmate yg bg hadiah, thanks jugak..betul2 meaningful..i will use it wisely..tq so much utk yg wish, tak kire fb,sms, or what so eva technology u have..TQ AND LOVE U ALL SO MUCH!!!

angkatan 21


dipinggirkan~~~

pak tijah hebat kali!

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…