Skip to main content

Kecelaruan Identiti

assalamualaikum and a very good morning,afternoon,evening and night..lol

jari semakin mengembang.sekarang dah pandai menggunakan pipi untuk menyimpan makanan.hahaha..
*itu menunjukkan bahawa aku dah jarang berblogging and demi menjimatkan duit aku terpaksa menjadi hamster yang comel untuk menyimpan makanan..muahahahaha..nak aku tolong ambilkan baldi??~~lol

itu bukan isu yang aku ingin perkotak katikkan kat sini.ape yang aku ingin bincang dan persoalkan adelah isu KECELARUAN IDENTITI.uish.bahaya.tahu tak kecelaruan identiti ni pun boleh bawak seorang tu jadi gila..(bukan berdasarkan ujian klinikal tapi berdasarkan ujian pemikiran aku).muahahahaha..

pernah tak korang mengalami situasi macam nih??.~..tibe2 je korang rase korang ni baik sangat, and sometimes korang boleh jadi kejam yang teramat sangat~~..wohoooooo...padahal korang tak dek niat pun.wohooo.gile gile gile gile!!!lol..

mungkin kebiasaannye jadi macam ni bile seseorang itu adelah seorang yang pemendam dan mungkin jugak berdendam..wohooo.bahaya2~~..ataupun tekanan daripada persekitaran dan dia tak dapat nak share dengan sape2..so dia senyap2 je sorang dia..wohooo bahaya2~~..

kadang2 kite tak boleh seperate kan mana satu kita yang sebenar.sebagai contoh, hari ni korang baik sangat, belanja orang makan, gurau ala2 meow2 gitu~..tibe2 esok, korang tak suka kat kawan korang tanpa sebab..korang pun tak pasti..then korang jadi sangat kejam, so tinggallah kawan korang tu.haaaaaaaaa...esoknye baik la pulak..eih??..

ini jugak boleh dikata kan ade dua identiti la gitu~~..lol..ini pandangan aku je..betul ke manusia ni boleh ade dua identiti..berdasarkan orang kaunseling, benda ini memang wujud dan ade..so wallahualam..baiklah kite menjadi seorang yang tetap pendirian dan tegas dengan diri sendiri...

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…