Skip to main content

Ikan Pirana Besar Kat Gambang!

assalamualaikum wbt and hello beauty and the beast..

hari ini saya ingin melaporkan bahawa terdapat seekor ikan pirana yang begitu besar di gambang..sehingga ia menjadi fenomena di kawasan tersebut..adekah ini benar??..YAAA!!BENAR!!..
bagaimana ikan ini boleh hidup di asia tenggara a.k.a negara kita?..sangat dahsyat..lebih dahsyat daripada facebook dan tweeter..*ape kene ngene FB and Tweeter??..=.="

mula2 aku tengok memang aku tak percaya..ramai yang menunggu kehadiran pirana ni pun tak percaya..mmg la..besyaq kot!..bila tiba masa dia, ramai jerit "woooo"..memang pergh~~...tapi pirana ni yang peliknya, dia duk setempat je main pusing2 kat situ.suke la gamoknye main pusing2..aku sempat jugak tangkap gambar pirana ni..tengok la kat bawah ni haaa..


APAKAH HAZWANI BORBOR??!!!!..dush 3x..!!
heeee..belum aku citer panjang2 then gtau, lagi la sakit kan..so aku baik ati sikit je kasik tau awal..lol..
al kisahnye, benda alah yang aku kate ikan pirana ni ade kat gambang waterpark..muahahaha..
*baru first time pegi ke??..=.="

eh ya enggaklah~~..dah 4 kali dah pegi..
*abis tu kenape ko beria post untuk kali ni??..=.="

sebab esok aku dah nak pegi praktikal..kebetulan kali ni pegi free beb..freeeeeeeeee..huih..sape tak nok..koi nok sangat~~..sape penah gi gambang ni, taula benda alah ni..ape yang HEBAT sgt benda ni..?
honestly, tak dek la hebat mane pun, aku saje je membesar kan tajuk tu..muahahaha..sebab bila air dalam tu terkumpul..banyakkkk2~..bila dia pusing, air jatuh dari tempat tinggi, hentaman air atas kepala tu boleh la buat urut kepala..benda ni ade kat tempat kanak2 milo je..tapi abang2 milo sekali datang duk congok la tunggu benda ni jatuh air..adoiii..*termasuklah aku..muahahaha..
benda ni jadi highlight la kat tempat tu lau dah bosan sangat telan air chlorine kat tempat2 lain..lol..*chlorine+....=mauahahahaha..
macam biasa, disebabkan aku sorang je perempuan yang berusia 21tahun dalam keluarga aku yang datang skali mandi kat sini, maka aku boleh dikategorikan sebagai FOREVER ALONE..lol..
kawan dengan budok kecik..main dengan budok kecik..lol..penat jage budok kecik ni..lol..
dan yang paling penting dan aku rase macam tak pernah dibuat dek orang iaitu berkelah di tempat parking kereta..=.="..mungkin gambar boleh describe sikit2.muahaha






pas dah habis mandi tu..malamnye pulak, my granny belanje makan kat luo..pergh..cantik!..memang bulat r aku utk seminggu ni jap before g praktikal.hahaha..bile family2 makan kat luo ramai2 bersama2, syiok kot!..walopun ade budak kecik yang annoying..=.="...
ni la budok kecik tu!!

tapi lau tak dok dia, sunyi jugak..kih3..
btw, before i left my home for 2month untuk praktikal, at least i dah makan banyak2 kat umah..muahaha..for sure nanti makan megi lagi..lol.

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…