Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

illuminati Olympic 2012

assalamualaikum wbt and salam sejahtera..

oh my..dont serang2 aku about this entry..wooooooooooooooo..LOL..
so what r u going to tell??..
oh yeah of course, everybody open their eyes, breathing, eating, stay up all night long, just to watch all these wild games..wooooooooooooo..
but have u seen the opening ceremony of this year Olympic..??*gilak kau cakap pasal olympic teruih bahasa tukor..nawok..hahaha..

ok la..aku guna ayat aku la kan~~
korang dah tengok opening ceremony tahun ni punye..??..no??no??no??what!..lol
kalau korang sanggup tunggu benda alah kat you tube tu buffer untuk 3 jam, dipersilakan tengok~~..lol
*aku pun tengok sejam je...wakakakaka..aku tak sempat tengok yang mr.bean tuh~~=.="

so, ape yang aku dapat??..yeah~~~gambaran2 duniawi..gambaran2 yahudi..yup..its true..u all just go and search for it..if u know what illumination was, then u know what i'm talking about..aku ade pernah buat satu entry pasal freemason things..about klip video Rihanna ft David Guetta..…

Saf

assalamualaikum wbt and good2 everyone..or no one..LOL..

wassup2 wasdown2..Alhamdulillah, selamat kite dah seminggu puasa..amacam perut??bohoncit ke dah kehempis..ngah ngah ngah~..
Bukak pose tu beringatlah ye..jangan makan bende banyak sangat..eh bukan makan bende, makan makanan la ngek..lol..okie, biasa la bahasa sastera gue terboikkk..hohoho.

so what's the point with the title 'Saf'..haaaaaa..ini dia cerita bulan puasa~~..bukan bulan puasa je, bulan2 lain pun gitu jugak..setakat ni korang buat tarawikh or terawih (mana satu ejaan yang betul nih..xpe asalkan korang sebut betul, bereh) bape rakaat?.20?..muahahaha bolehla awal2 ni 20 lame2 tolak 12..malam terakhir puasa tu 20 balik..tak gitu~~..hehehe..
tak pe, its good for those yang buat 20 rakaat, mudah-mudahan banyak la manfaat daripada situ..
aku nih bukan la pakar dalam bab2 agama ni tetapi masih lagi belajar selok belok semua untuk baiki ape yang patut tapi enggak salahkan kalau2 aku nak sharing is caring apa yang b…

Alibi at Putrajaya

assalamualaikum wbt and salam sejahtera...

before bulan pose, 2 weeks before this,  aku ngan family IBS aku, ditemani kak long, kak ngah n kakak mei fong pigi itu Putrajaya..for what??
kih3..asalnye aku nak wat satu event kat situ tapi event tu tak jadi..INI GILAK!!!lol
xpela, aku bukan nak citer sal event tuh..aku cume nak mengheshare gambor2 yang ditangkap oleh family aku ni ha..yela, Putrajaya mane penah aku jejak kan kaki kat taman2 dia..memang jakun la aku..ok, jangan gelak kan aku..shuh shuh shuh..
memang city of light..tak payah berssh pyh pigi itu Icity..g sini je dekat..muahahaha..kalau aku ajak family sebenar aku datang sini, mau dyorang tak nak datang..lol..*family sebenar??apakah ayat aku..wakakakaka
orait2..so here's the thing...................................................................errr..what??ngahhhhhhhhhhhhh gilak..ok2 nak share gambor je..alahhhh..












Ramadhan

burppppppppp..alhamdulillah kenyang bukak puase ye..~~
uik salam tak kasik...
assalamualaikum wbt and slmt sejahtera..ngeh3..
haih, musim puasa dah tibe, ramai la pengeblog2 sekalian menghupdate entry pasal puase..*termasuklah aku..kuang3..
SWAG..SWAG..LOL
sebelum berceloteh 'pendek', i would like to wish all muslimin and muslimat around the world, happy fasting month..may we have Allah bless and don't forget about others dat now still fight for their life..
orait, dah habis berbahasa broken english, we back to broken malay lak..lol
bulan puase ni ramai la yang nak bekejor2 nak wat amalan baik..itu la ini la..dats a gud thing..bagus2 keep it up..tp bro, takkan bulan puasa je nak kejor..pas abis puasa pun buat la lagi..kan baik~~

ahah..kepada si perokok yang tegar pulak, time ni la korang ade high chance nak benti merokok..takkan bukak puasa pun dengan api..pe jadah..bukan dpt kenyang..dpt nyakit ado lagi hah..so take this chance beb nak benti..azam kene la tinggi..kalau se…