Skip to main content

Kahwin umur 16 n 14

assalamualaikum wbt and hai

syafiq & yana

tengok gambar tuh~..hensem plus comel = homel..he9..
daripada tajuk pun korang dah tau kan..dyorang ni kawin muda..macam mak ayah kita dolu2~..kawin awal..dapat anak pun awal..sempat bercicit lagi kau~.alhamdulillah dyorang telah pun selamat mendirikan masjid..*ko kenal ke dyorang ni wani??
>mesti la tak.. =.=".....

bile ramai tahu ni, mesti banyak la pandangan positif, negatif dan pandangan blur terhadap dyorang ni.yelah, orang sekarang tak pandang beb kawin awal2 ni..orang sekarang kawin umo 30..idokle keh (aku) nok lambat sgt..tu dia loghat pahang kita...so what is ur opinion??..
terlalu awal?tertanya2 si jejaka mampu ke bagi nafkah zahir nya?.*zahir ye..batin tuh, errrr..muahahaha..pandai2lah awok memikirkannya..lol..mampu ke dyorang nak jaga baby (insyaAllah sekiranya rezeki cepat) dalam alam persekolahan ni..dengan SPM nye..dengan PMR nye..nak masuk U lagi..huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kalau boleh smpai sambung PhD, gua tabik sepelingggg la..memang GILAK!..

tapi cuba kite tengok dari sudut baik nye pulak..maksiat, konpem dah boleh elak..fitnah pun..baik ikat kan perhubungan dengan perkahwinan drpd tengok mak bapak kite terkene semburan gunung ber-api nye kan..lagi bagus dicepat2kan..
haih bile tengok ni, sayu pulak aku rase..bukan sayu utk dyorang..tapi sayu utk diri sendiri memikirkan sesuatu..tak pe la kan..jodoh kite Allah tahu..huuuuu cukup2 la wani oiii..

daripada kite duk banyak persoalan dalam pkran kite pasal pasangan ni, baik kite doakan semoga dyorang kekal lah ke Jannah, semoga Allah beri hidayah dan merestui dyorang ni..semoga pelajaran dyorang tak terabai and tip top..yela ramai siswa siswi yang kawin awal ni dapat result tip top jgk kan..haih sob sob lagi.. 

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…