Skip to main content

Life start at??

assalamualaikum and and and and and end..lol..

hari ini aku kemerengan sedikit sebab tak bersebab..orait..straight forward ya..rini bukan nak bagi ceramah.nak kasi itu talk ckit aaa..kisah entry kali ini bukan berkaitan kita berasal daripada mana or hidup kita start dari mana..oh no no no no!
have u heard about this: man, life start at 40..
pernah kan kan kan kan...muahahaha..get it..i'm talking about man yoooooo..
biasa la..kita citer2 sal kehidupan sikit arini ea..

open up ur mind please while reading~~~..*giler der, ade yg baca ke entry ko..??..
ade2..aku la..muahahahaha
shewiitttttttttttt

orait, as we all pernah or ade yang bakal experience untuk ke alam 'anak dara and teruna' ni kan, kita tahu yang girls will have their puberty earlier than the boys..the boys..the boys..the boys..~~..
so kebanyakkan gigirls ni cecepat la matangnya sikit than the boys the boys the boys..lol..
but tak semestinya jugak, ada je lelaki ni pemikiran dia lagi matang..ini bagi lelaki2 yang serious dalam kehidupan dia..

when u fall in luv, look at the girl..and the girl look at the boy..ade kala lelaki ni nampak serious dengan kita kan??kan??kan??kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!....bercintan2, bertunang, berkahwin..ok fine..kawin la kau..lol..
but ce tengok lelaki2 yang berusia 40-an sekarang ni..masuk je 40 lebih, aku tak tahu la hormon progesteron ke, estrogen ke, tibun2 menaik, menggataiiiii, memianggg, nok nikoh lain..haih bohh..dok leh jadi gini..pempuan ni life start at 20 tau..time 20 je dy ngarut2 time 40 ni xdek org pndg..sob3..melainkan kalau pakai botox..wakakakakaka..


waktu kahwin n b4 kawin janji macam2 ni:
"ayang, abang janji akan setia pada ayang sampai bile2"
memang la setia, pastu:
"ayang, takkan abang nak kahwin lagi satu pun tak boleh.kan abang setia ni.tak ceraikan pun.cume mintak kawin lagi satu je"..warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

well, dats why people always said, 1 person is never enough for an old man..looooooollllllllllllll...
but dats the strory rite..kalau isteri tak jaga penampilan, tak jaga gaya, memang la laki beliakkan mata pekakkan telinga..haaaaaaa..kene pandai deh..koi tak masuk lg alam kawin2 ni, jadi koi xdek la nak reti sgt bab2 gni..heeeeeeeeeee

but trust me peeps, for a man, life do start at 40~~~

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…