Skip to main content

Ramadhan

burppppppppp..alhamdulillah kenyang bukak puase ye..~~
uik salam tak kasik...
assalamualaikum wbt and slmt sejahtera..ngeh3..
haih, musim puasa dah tibe, ramai la pengeblog2 sekalian menghupdate entry pasal puase..*termasuklah aku..kuang3..
SWAG..SWAG..LOL
sebelum berceloteh 'pendek', i would like to wish all muslimin and muslimat around the world, happy fasting month..may we have Allah bless and don't forget about others dat now still fight for their life..
orait, dah habis berbahasa broken english, we back to broken malay lak..lol
bulan puase ni ramai la yang nak bekejor2 nak wat amalan baik..itu la ini la..dats a gud thing..bagus2 keep it up..tp bro, takkan bulan puasa je nak kejor..pas abis puasa pun buat la lagi..kan baik~~

ahah..kepada si perokok yang tegar pulak, time ni la korang ade high chance nak benti merokok..takkan bukak puasa pun dengan api..pe jadah..bukan dpt kenyang..dpt nyakit ado lagi hah..so take this chance beb nak benti..azam kene la tinggi..kalau setakat nak benti sebulan, pas puasa sebulan nak sambung semula, dok soh harap la..

ahah..kepada penggemar laman web sosial ni, waktu ni la kite jarang menghadap lappy..*errrrrrrr wani, yg ko tuh tgh menghadap pe tiap2 ari tu kat UPM..errrrrrrr heeeeeeeeeeeeee...aku mmg la..xtau ape nak buat!!waaaaaaaaaaaaaaa...memang bosan..nak kua pegi tengok taman2 xdek sape nak bwk den..adoi..

ahah.lagi..ape dia???..bulan ni la kita banyak istiqamah diri..perbaiki diri..perasaan yang suke perasan tu, jiwa yang kacau..haaaaaaa kan..insyaAllah..baiklah kawan2 moga2 bukan bulan puase je kite kejar pahala, tapi setiap hari kite kejar..ok..

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…