Skip to main content

UPM wikit2~

assalamualaikum wbt and a very2 the good2 to ervyone..muahahaha..
cam bese ayat klishe aku, "warghh dah lama tak update blog", "blog penuh taik cicak", dan "blog berhabuk"..ngah3..dulu bukan kemain rajin menghupdate blog kan~..sekarang, pandang pun malas..tapi pape pun, demi mengaktifkan jari jemari ku ini, maka hupdate jgk la..lagipun bukannye ramai tengok blog ak ni, so tak kisah sangat la kot aku nak hupdate ape2..muahahahaha..

currently intern at UPM Serdang..dekat institut biosains..wohooo..best woo masuk sini..kejakunan melihat universiti yang besor..lol..al kisah mula2 dulu, aku xnak sangat masuk UPM ni, nak sangat pegi Taman Laut Pulau Tioman..tapi atas sebab2 yang tertentu, aku pun tolak la Pulau Tioman tuh..aku terima la nk wat praktikal kat UPM..alih2 banyak pulak masalah datang..planning aku semua tak jadi..musnah..musnah!!!!..*over la kau~~..=.="..
>masalah ape??

heh ade la..huuuu..before nak pegi tuh rase macam tak nak pegi~~..memberontak hati kabo hang..aku pk, kalau aku pegi sini, dah tak dek gune lagi dah~~..hah gitu sekali sampai aku pk..tapi aku pegi jugakla kan sebab dah terima tawaran tuh..tak dek mood langsung nak pegi..bile dah masuk UPM, tengok tempat dia, and buat keje ngan ahli2 family baru kat sini, barula mood tu naik sikit2..alhamdulillah, family aku kat sini terdiri drpd kak long, kak ngah, papa, cik mah, kakak mei fong and errrrr rafiq??..ha9..
dyorg nih adakalanya membuat kan mood tuh naik la..buat keje together2..
keje ape korang wat??

haaaaaaaa..ni nak kabo nih..aku rase duk sini macam duk kat kebun..tanam2 pokok, buat tanah bancuhan, merumput, mencakar, semai anak benih..lol..mmg masuk ladang beb..but still the best...part yg plg aku suke bile masuk lab..haaa lab tissue culture..bukan budaya tisu yeee..lol..
walopun lenguh tangan duk dalam lab ni tapi i loike~~..

alhamdulillah, ade hikmah la kot semua ni terjadi..walaupun bekerja dengan tumbuhan, aku suke~~..setiap kejadian ade hikmah nye kan..daripada nak, xnak, jadi nak balik..sooo fine la..bergelak2 ni kadang2 leh la ilang sikit tentang banyak benda yang duk main dalam otak aku yang geliga ni ha..heee..btw, this experience is priceless..u may lost something in ur life but Allah will give u the best after it..:)







Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…