23 November 2012

Summary Kehidupan Yang Tidak Lengang

assalamualaikum wbt and evening semua2~~

dah lama aku rasa aku tak menaip untuk blog ni.aku hanya menaip untuk assignment dan final year project yang masih dalam perjalanan menunggu ke akhirnya.macam ni la hidup seorang student final year.ye, nak2 lagi bila kita berada dalam bidang sains ni.
bila dalam bidang sains ni, kita ibarat hidup dengan buku dan journal2 yang para2 scientists lakukan kajian.
tetapi teori darwin evolution tu memang aku takkan pernah nak terima or pakai.setakat belajar and nak aplikasi kan untuk pembelajaran.no offense about that ok.

ok, i just want to summarize what i had been doing all these busy and crazy days.

Latihan Industri (for 2 month)

internship at institut biosains, upm. it was very great and fun experienced with all of them.for sure right now, i'm missing it.insyaallah sometimes i wanna spend my life there. :)
dengan kegilaan group ni dan perangai2 yang tak pernah terkeluar, akhirnya tersembul..hahaha.dengan pelbagai karenah la.





Program Tautan Kasih dan Sambutan Aidilfitri

program orientasai kelab biosis dan sambutan aidilfitri yang membuatkan semua2 warga pak tijah menjadi ladies.auwww.~~
alhamdulillah, makan konyang.hahahaha.yang penting perut tu.
alhamdulillah jugak program orientasi berjalan dengan baik.tahniah buat 2nd year BIOSIS...walaupun kurang sane sini, bese la tu dek non oiii~~



kenapa aku mesti upload gambar mamat ni??LOL
Program Lawatan Kebajikan ke Taman Sinar Harapan

program ni lawatan ke rumah kebajikan yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur dan penyakit.even budak2 yang dibuang pun ada kat sini.dengan tak cukup sifatnya, sangat sedihla bila tengok.
dan aku sendiri pun agak kecewa dengan diri aku dalam melaksanakan tanggungjawab ajk aktiviti sebab perancangan tak mengikut jadual.segalanya berlaku terlampau awal.tak mengikut jangka masa.pergh down kot rasa waktu ni.huhuhu.but i try my best ok.janji budak2 ni happy, that will heal my wounds.





comel kan adik ni??
next program wani??heheh that one, just wait if i feel like i want to tip tap here.coz it fulls of drama and story to tell..hahaha..insyaallah, nanti aku update..(kalau rajin~~)..LOL

Sampling and Jimba-ing~

cuti midsem baru2 ni bukanlah cuti midsem bagi pelajar2 final year..muahaha..padan muka!
balik dari Taman Negara Pahang, next day terus balik kuantan.esoknye pulak terus turun Key ellll..~~lol
duk umah pun kejap2 je semata2 nak menghabiskan sampling di UPM.
pergi berjimba sekali jangan LUPA.hahaha..dengan aku, kalau tak berjimba, memang tak sah hidup!
bukan apa, saje bawak jalan2 kengkawan yang jarang turun key ell ni.(alasan~~).
sampling ktorg dekat Ladang Puchong Tmn Pertanian UPM.pergh memang mencabar keimanan dan kesabaran.
nak amik daun mangga untuk aku nya kajian ok lagi.nak pegi amik daun duku langsat dokong yang ade atas bukit tu melampau2 penatnye.dengan naik motor macam drift dah aku rasa.pasni boleh la aku masuk litar sepang.hahahahah..balik tu pulak dengan penuh daun dalam bonet, adoi.ni la kerja2 researcher ropenye~

memandu dengan penuh bergaya~lol

Deobokki and gimbap.best


kait daunnnnnn

jimba di icity



kegigihan menaiki motor
hahaha.itulah summary nye.panjang jugoknye.haha.tak pe la.sekadar nak berkongsi apa yang aku buat sepanjang menyepikan diri ..aicehhhhhh..ok la..
that's all for today.gotta cont doing log book for fyp..again~..
insyaallah ada masa gua update lagi but not to promise frequently..




No comments:

Post a Comment

lots of love