Skip to main content

Summary Kehidupan Yang Tidak Lengang

assalamualaikum wbt and evening semua2~~

dah lama aku rasa aku tak menaip untuk blog ni.aku hanya menaip untuk assignment dan final year project yang masih dalam perjalanan menunggu ke akhirnya.macam ni la hidup seorang student final year.ye, nak2 lagi bila kita berada dalam bidang sains ni.
bila dalam bidang sains ni, kita ibarat hidup dengan buku dan journal2 yang para2 scientists lakukan kajian.
tetapi teori darwin evolution tu memang aku takkan pernah nak terima or pakai.setakat belajar and nak aplikasi kan untuk pembelajaran.no offense about that ok.

ok, i just want to summarize what i had been doing all these busy and crazy days.

Latihan Industri (for 2 month)

internship at institut biosains, upm. it was very great and fun experienced with all of them.for sure right now, i'm missing it.insyaallah sometimes i wanna spend my life there. :)
dengan kegilaan group ni dan perangai2 yang tak pernah terkeluar, akhirnya tersembul..hahaha.dengan pelbagai karenah la.





Program Tautan Kasih dan Sambutan Aidilfitri

program orientasai kelab biosis dan sambutan aidilfitri yang membuatkan semua2 warga pak tijah menjadi ladies.auwww.~~
alhamdulillah, makan konyang.hahahaha.yang penting perut tu.
alhamdulillah jugak program orientasi berjalan dengan baik.tahniah buat 2nd year BIOSIS...walaupun kurang sane sini, bese la tu dek non oiii~~



kenapa aku mesti upload gambar mamat ni??LOL
Program Lawatan Kebajikan ke Taman Sinar Harapan

program ni lawatan ke rumah kebajikan yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur dan penyakit.even budak2 yang dibuang pun ada kat sini.dengan tak cukup sifatnya, sangat sedihla bila tengok.
dan aku sendiri pun agak kecewa dengan diri aku dalam melaksanakan tanggungjawab ajk aktiviti sebab perancangan tak mengikut jadual.segalanya berlaku terlampau awal.tak mengikut jangka masa.pergh down kot rasa waktu ni.huhuhu.but i try my best ok.janji budak2 ni happy, that will heal my wounds.





comel kan adik ni??
next program wani??heheh that one, just wait if i feel like i want to tip tap here.coz it fulls of drama and story to tell..hahaha..insyaallah, nanti aku update..(kalau rajin~~)..LOL

Sampling and Jimba-ing~

cuti midsem baru2 ni bukanlah cuti midsem bagi pelajar2 final year..muahaha..padan muka!
balik dari Taman Negara Pahang, next day terus balik kuantan.esoknye pulak terus turun Key ellll..~~lol
duk umah pun kejap2 je semata2 nak menghabiskan sampling di UPM.
pergi berjimba sekali jangan LUPA.hahaha..dengan aku, kalau tak berjimba, memang tak sah hidup!
bukan apa, saje bawak jalan2 kengkawan yang jarang turun key ell ni.(alasan~~).
sampling ktorg dekat Ladang Puchong Tmn Pertanian UPM.pergh memang mencabar keimanan dan kesabaran.
nak amik daun mangga untuk aku nya kajian ok lagi.nak pegi amik daun duku langsat dokong yang ade atas bukit tu melampau2 penatnye.dengan naik motor macam drift dah aku rasa.pasni boleh la aku masuk litar sepang.hahahahah..balik tu pulak dengan penuh daun dalam bonet, adoi.ni la kerja2 researcher ropenye~

memandu dengan penuh bergaya~lol

Deobokki and gimbap.best


kait daunnnnnn

jimba di icity



kegigihan menaiki motor
hahaha.itulah summary nye.panjang jugoknye.haha.tak pe la.sekadar nak berkongsi apa yang aku buat sepanjang menyepikan diri ..aicehhhhhh..ok la..
that's all for today.gotta cont doing log book for fyp..again~..
insyaallah ada masa gua update lagi but not to promise frequently..




Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…