Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

My 2013 Wishlist & HNY

Assalamualaikum wbt & new year morning.wuhuuuuu.how does it feel yo!

hey, its new year..aha.aha.aha.aha.aha.*tangan sambil menghayun kanan dan kiri.purffff.
ikut kalendar masihi nya, memangla baru masuk new year.ikut kalendar Islam nya kita sudah lama ber new year.
haaaa, haritu awal muharram, kite sambut meriah kan?.so kali ni macam ne?.so us, university students sambut dengan final exam.untungla~~~~~~

well, tak sambut tak ape pun.don't care.but terasa la, my age +1.wuuu.*eh ingat umur kau sorang +1.
chill, ok umur kite semua +1.nak jugak~

so any wish or hope or hajat yang ingin disampaikan??.tak salah kalau kita merancang benda yang sama kita rancang pada hari semalam a.k.a tahun lepas or tahun-tahun yang lepas.kan?.
kire macam something untuk trigger us untuk lebih berusaha sebenarnya.think positive.insyaallah everything would be fine.

so kau macam mane pulak.wishlist??

for 2013 ni tak banyak wishlist pun.hohohoho.but i do have some in my mind.

1. kurus.hahahahaahahahah

2. …

My 2012 Moment

assalamualaikum wbt & selamat sejahtera yo!..wassap wassap sape berasap!

LOL..tak ada kejadah~

btw, so here comes the end of 2012.mesti banyak benda berlaku, hajat tak tercapai for this year or maybe year before.same goes to me.yang masih lagi mencari hidayah dan petunjuk-Nya.auchhhh..

let's recall our, wait??our???..ok, my 2012 memories..starting from Jan 2012:

1. Result exam untuk sem 3 out. Alhamdulillah for the first time dean list even atas pagar je pointer tu..eheh eheh eheh.

2. 14th Feb. It's our 2nd year.weeeeeee.but but but but.i made a voice record which kinda menyentuh hati dan perasaan dia.well, for me it's not that harsh, maybe i am too outspoken which selama ni memang aku tak pernah buat dekat dia pun.but it's just that, i wanna be honest, i don't want to lie.yaa i love him, but sorry ek if CD tu gave you bitter memory in this year. :(

3. 25th Feb.hey, my 21st year.hahaha.my housemate and my soul mate made a surprised for me.i'm soooo touched …

Dedication To Haters. ME

assalamualaikum wbt & salam sejahtera..

ok.fine.the title.ME, is not referring to me.not me not me.ok.
it's just coding for Maria Elena..hahaha..gune coding tak tahan.
before i move on to my bla bla things. first, watch this video .


actually & frankly to say, dia punya ucapan and how to overcome haters ni quite good.instead of they were kick-boxing, tongue fighter, hentam-hentam each other but she overcome it very well.

yaa, siapa yang tak ada haters.tell me.even aku sendiri pun ada haters.hey, don't u think that u can hide it from me.la la la la.=.="

so she is showing a good role for us untuk atasi haters2 or u all punya pembenci2 dan pengtaksuka2 korang and me.hahaha

u know what, sangat penat jadi haters dan pengkomen orang yang setia kan?.why?

1. buat penat otak dan pikiran korang je nak pikir pasal dia.

2. dia tak kisah pun pasal korang.

3. buat bazir masa, air liur and ur mind just nak pok pek pok pek pasal dia.

*maksud 'dia' disini adalah bukan Maria …

Laksa Johor cooked by Orang Pahang

Assalamualaikum wbt and evening peeps..

so untuk hari ini aku masak laksa johor.orang pahang masak laksa johor.hahahaha.ala tak kisah orang mana masakan negeri mana, makanan tu masuk perut jadi "toksik" jugak kan~..lol

asalnya memang nak buat laksa johor minggu ni but kena masuk lab buat fyp.suddenly my housemate tuntut2 laksa johorkan, haaa hamik masak je la hari ni.tangguh2 nanti memang takkan masak punya la.

pergi beli ikan tenggiri, serai sume, amboossshhh dapur pak tijah.
hari ni aku masak sambil ditemani siput ni.=.="..forever alone~

hey at least aku ada siput.kau ada?!.LOL
ketung ketang ketung ketang aku kat dapur.bahan nya tak dek la banyak sangat pun.yang common2 je.bawang merah, bawang putih, halia, lengkuas, santan, ikan tenggiri, kerisik.udah le tu..
yang kacang panjang, timun, sambal, fish cake, tu sume buat ulam je.aih orang melayu tak dek ulam, tak syiok le.heeeeee.


yang bahan2 tu sume kisar.memang bising la dapur tuh.bunyi macam2 muzik, siap menari2 lagi …

Orang Baru Dalam Hidup (OBDH)

assalamualaikum wbt dan good evening..errrr evening???..its already 11.35pm man~..oh what eva..=.="

OBDH singkatan bagi title entry aku pada hari ini. well, dalam hidup kita, setiap hari kita akan jumpa orang baru, kenalan baru, kawan baru. yelah, worldwide kan?..
cuma yang menjadi isu, siapa OBDH kita?..yang baru kita kenal.macam mana yerk dia.budi dia.pekerti dia.kesopanan dia.aihhh bila umur dah lebih 20 tahun ni, bukan setakat orang atas bawah, tengok orang kalau boleh nak tembus setembus tembus nya badan orang tu.*uik jangan pikir lain ye.lol

orang zaman sekarang ni macam2.ada yang mulut manis, mulut masam, mulut longkang and etc.
aih aku melalut lebih lak.aku bukannya nak cakap sal mulutttt~..oh wani, straight to the forward, jangan belok2 lah~~~~

alaaaaaa yela2, sebelum aku bermadah, aku nak share yang aku DAH ADA ORANG BARU DALAM HIDUP AKU..WEEEEEEEEEE..HAPPY2..MELOMPAT2... =.="
yela, siapa yak bahagia dengan hadirnya seseorang yang boleh mengisi masa terluang dan me…