Skip to main content

My 2012 Moment

assalamualaikum wbt & selamat sejahtera yo!..wassap wassap sape berasap!

LOL..tak ada kejadah~

btw, so here comes the end of 2012.mesti banyak benda berlaku, hajat tak tercapai for this year or maybe year before.same goes to me.yang masih lagi mencari hidayah dan petunjuk-Nya.auchhhh..

let's recall our, wait??our???..ok, my 2012 memories..starting from Jan 2012:

1. Result exam untuk sem 3 out. Alhamdulillah for the first time dean list even atas pagar je pointer tu..eheh eheh eheh.

2. 14th Feb. It's our 2nd year.weeeeeee.but but but but.i made a voice record which kinda menyentuh hati dan perasaan dia.well, for me it's not that harsh, maybe i am too outspoken which selama ni memang aku tak pernah buat dekat dia pun.but it's just that, i wanna be honest, i don't want to lie.yaa i love him, but sorry ek if CD tu gave you bitter memory in this year. :(

3. 25th Feb.hey, my 21st year.hahaha.my housemate and my soul mate made a surprised for me.i'm soooo touched actually.he send me a gift, MP3 which was on my wishlist for my birthday, so i got it.tq u soo much dearie...and gift from my friends, which i appreciate soo much.thank you 99x...

4. Received internship letter untuk taman laut di Pulau Tioman.errr nak pergi ke tak nak nak pergi ke tak nak.=.="

5. 24th March, hey it's him birthday..21 nowwww.big enough aren't you??..hehehe.but but but but but.huuuuuu.it was a very sad day for him.i know.my mistake.but actually i want to do u know, something humor, saja nak buat dia touching but but but but but, tak jadi~.and so di touching terlebih sudah.konon2nye nak buat 2 lupa.tak msg, tak call.then, i cancelled my planned and i have to pujuk him.huuu.yaaa hadiah pun tak berhantar and tak berbeli pun lagi.alasan i, busy.what am i supposed to do.memang tak sempat.i felt sorry for him.hurm :(

6. ok we had a big fight.huuuuuuu.which, tak expect langsung this could happened.never ever ever.he was sooooo mad.i was soooo scared to text or called him.i just don't know what to do.i'm a bad couple isn't it.huhuhuhhu.

7. sampling at Sekayu for ekologi lapangan.for the first time i've been there.wohooo.

8. but then, i started to feel like, we were far away for each other and not as usual conversation we had. :(

9. 25th June, interned at Institut Biosains (IBS) UPM yo!.

10. hp my chinese friend hilang waktu first ktorg hang out at KL.sedih la jugak for her, but still boleh pergi Putrajaya, jalan2.

11. Bersesat di KL.hujung minggu macam bosan.tak tahu nak pergi mana.last2 sesat sampai ke kuchai lama then tak tahu jalan nak balik UPM.wakakakakaakak.

12. 13th July.event puncak alam.yaaa for him.bersesat sampai 2 hours.eh no.3 hours semata2 nak pergi uitm puncak alam just to make an event to say sorry and celebrating his belated birthday.dekat mcd puncak alam yang dirompak seminggu before tu.kerja gilak ni!.pukul 11 lebih sampai sana.berapa banyak tol aku sesat.but just to see him, i don't mind, i don't care. heee..gelak gedik2~~..lol

13. 24 July.i hate this date.we broke up.without any bad reason.just because masing2 punya hal.ok berlaku ketika tengah LI.baca msg fb and we're off.don't know what to say.i thought i meant for him but now it's not.just sad for myself, not being a good couple.btw, maybe there is a hikmah behind it.Allah know the best for me isn't it.but lately, became malas sangat, no spirit.just teringat what i had done.the mistake that i put on this relationship.oh stop it.c'mon.don't look back girl.u have long ways to go for ur future. :)

14. oh result jatuh. 23 July.tak suka2.yup, result aku down.=.=".

15. presentation proposal.for the first time present sensorang kat depan.berdegup jantungku, ah ah ah.

16. oh bertanding presiden.well kalah.tapi first time ade experienced camni.huahuahuahuahaua

17. program taman negara.explore the nature.my first program.weeee

18. kena hentam dengan manusia.=.="

19. oh bulan feb, hp jamban bagi kat dia and got new hp from sister.heheheheheeheh

20. pergi sampling at upm.jauh gile aku sampling.baru sedar~

22. prank for my housemate punye birthday on 26th and 27th Disember 2012.

23. oh not to forget2..27 November i ade nephew..*gedikssss

actually, banyak lagi sebenarnya.this just a few.tak larat nak recall balik and malas nak remind balik.hahahaha.well, pemalas.thats just me!.

LOL.=.="

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…