Skip to main content

My 2013 Wishlist & HNY

Assalamualaikum wbt & new year morning.wuhuuuuu.how does it feel yo!

hey, its new year..aha.aha.aha.aha.aha.*tangan sambil menghayun kanan dan kiri.purffff.
ikut kalendar masihi nya, memangla baru masuk new year.ikut kalendar Islam nya kita sudah lama ber new year.
haaaa, haritu awal muharram, kite sambut meriah kan?.so kali ni macam ne?.so us, university students sambut dengan final exam.untungla~~~~~~

well, tak sambut tak ape pun.don't care.but terasa la, my age +1.wuuu.*eh ingat umur kau sorang +1.
chill, ok umur kite semua +1.nak jugak~

so any wish or hope or hajat yang ingin disampaikan??.tak salah kalau kita merancang benda yang sama kita rancang pada hari semalam a.k.a tahun lepas or tahun-tahun yang lepas.kan?.
kire macam something untuk trigger us untuk lebih berusaha sebenarnya.think positive.insyaallah everything would be fine.

so kau macam mane pulak.wishlist??

for 2013 ni tak banyak wishlist pun.hohohoho.but i do have some in my mind.

1. kurus.hahahahaahahahah

2. at least tahun ni aku nak travel somewhere with my friends.hopefully my mummy and daddy allow me to.huuuuuuuuu

3. DSLR??..oh my ni wishlist daripada entah zaman bile u ollsss..tak dapat2 lagi.ala dapat yang canon cam Yuna tu pun jadi ler~~.

4. at the same time, i want lomo.hahahaahahhaha

5. to learn music.all the software.

6. i just wanna be me.thats it.

boyfie??..

ok tak ada benda lain ke nak tanya??=.="
normal la friends akan tanya about kahwin la, boyfie la.hey, baru 22.lots of things yang boleh buat rather than cari boyfie.instead of boyfie baik suami terus.hahahaha.
tapi who knows, if Allah dah tulis sekian lamanya, maka aku redha dan terima seadanya segalanya.mudah-mudahan yang terbaik dari-Nya.
mudah-mudahan juga seorang yang boleh terima saya dengan baik, memahami dan yang penting boleh ajar kita agama.bersuka2 tu perlu, yaaa i mean happy go lucky.tapi ilmu akhirat tak lupa.

but for now, i don't have any desire for that.if Allah nak buka pintu hati ni (chewahhhhhhhhhhhhhhhhhhh ayat i~~*mata pandang atas), redha dan menerima dengan hati terbuka.insyaallah.as long as halal for me. ;P

so hope this new year, Allah bless us muslimin muslimat around the world.don't forget them in Syria.yet Gaza.Palestine.Gaza is a hot issue u know, but Syria pun jangan lupa.lets pray for them.dyorang mati syahid masuk syruga.kite ni belum tentu tahu ke mana.:)

LOL.=.="

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…