Skip to main content

Orang Baru Dalam Hidup (OBDH)

assalamualaikum wbt dan good evening..errrr evening???..its already 11.35pm man~..oh what eva..=.="

OBDH singkatan bagi title entry aku pada hari ini. well, dalam hidup kita, setiap hari kita akan jumpa orang baru, kenalan baru, kawan baru. yelah, worldwide kan?..
cuma yang menjadi isu, siapa OBDH kita?..yang baru kita kenal.macam mana yerk dia.budi dia.pekerti dia.kesopanan dia.aihhh bila umur dah lebih 20 tahun ni, bukan setakat orang atas bawah, tengok orang kalau boleh nak tembus setembus tembus nya badan orang tu.*uik jangan pikir lain ye.lol

orang zaman sekarang ni macam2.ada yang mulut manis, mulut masam, mulut longkang and etc.
aih aku melalut lebih lak.aku bukannya nak cakap sal mulutttt~..oh wani, straight to the forward, jangan belok2 lah~~~~

alaaaaaa yela2, sebelum aku bermadah, aku nak share yang aku DAH ADA ORANG BARU DALAM HIDUP AKU..WEEEEEEEEEE..HAPPY2..MELOMPAT2... =.="
yela, siapa yak bahagia dengan hadirnya seseorang yang boleh mengisi masa terluang dan menutup tangisan yang dah lama terpendam..aiceh ceh ceh..

baru je kenal dia.itu pun melalui FB dan SMS je.errrmmm.tak syok la macam ni.nak jumpa.nak jumpa.nak jumpa..huuuuuuuu..walaupun baru kenal, tapi insyaallah aku yakin dia adalah seorang yang beriman, taat pada Allah, Rasul dan ibu bapa. dan yang penting, dia baik. :)

tersenyum lebar aku dibuatnya.dilamun cinta kembali??..krek krek krek..~~
Allah betapa aku mendoakan dia agar dia seorang beriman, mentaati perintahMu, mentaati pada Rasulullah, Ibu bapa, keluarga.mudah-mudahan la yek.
haaaa korang dah tahu ni sama2 la ek..doa2 la agar nanti family kami bahagia sampai jannah..aamiiiiin..

sape dia wani??..nak tau??

haaaaaaaa..ni la diaaaaaa..



ni la OBDH aku..heheheh..
nama dia Izz Haq bin Mohd Hasnol..anak abang aku..lahir tengahari..aih mudah-mudahan jangan la berangin..hiu hiu..
tak sempat nak jumpa dia sebab dia dah balik kelantan.emak nya berpantang di kampungnya.huuuuu.
sesangat happy dapat nephew baby boy.hua hua..
pasni si mek alya tu ada la kawan..
aih jangan pikir lain yerk..tak semestinya OBDH tu BF/GF.. *wink

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…