Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Mama

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and hai..

siape yang mengandungkan kite 9 bulan berengkeh dalam perut?
siape yang nyawa nya hampir separuh mati ketika melahirkan kite?
sape lagi kalau tak ibu/umi/mama/mak/mom/mother.

i call my mom, mama.
dah tu?..debushhhhhhhh!
Ini Semua Poyo~

Mama is the strongest woman dalam mane2 woman yang i kenal..she's cool~ulalalalalala
walaupun ada banyak masalah, dia masih mampu buat kerja rumah, jadi suri rumah buat itu buat ini.
for me she is like mom and dad.semua benda dia boleh buat.
kadang2 dia angkat benda berat2 sorang.
oh my~~~

dia tak pernah berkira dengan anak-anak dia.
anak-anak mintak je apa2, dia kasi selagi dia mampu.
dalam kesusahan dan kepayahan, dia tetap bagi rm50 untuk anak dia pergi belajar.

i hate to see her sad face and kerut2 kat dahi dia bila ade masalah.
sometimes i can't handle it, i go to my room and tears drop on the floor.
but what can i do?.

hati dia sangat lembut.adekalanye terlalu lembut bak soflan. heh. =.=&quo…

Positifkan Kawan

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and hai..

pernah tak korang try nak mempositifkan kawan korang?

of coursela pernahkan?is that a stupid question?heh?

ok.sometimes payah untuk korang mempositifkan dyorang. and sometimes its easy untuk mempositifkan dyorang.

as i said, Tak Semua.

it means, tak semua boleh menerima apa yang kita cuba lakukan untuk dyorang.in a good ways.
sama jugak macam kita, kadang2 orang cuba menasihati kita tapi kita sombong untuk mendengar dan ikut.
#terasa gile~

manusia ada sikap dimana dia rasa dia betul.dan hidup dalam dunia dia.dia rasa apa yang dia cakap semuanya ok.
then bila orang cuba menasihat macam2 alasan yang diberi.

sebagai contoh:

"tak boleh ke dyorang ni pakai elok2.i mean, tutup aurat tu dah bagus, baju muslimah and all that tapi cuba kalau lagi kemas ke, ikut trend sikit ke.baju sekarang kan banyak labuh and loose2 yang lawa2"
"tak pela.sekurang2nya dyorang tutup.walaupun trend dyorang tak up to date tapi at least dyorang up to dat…

Thank You Exalt Generation part 3

May Allah Bless Us

Part 1
Part 2

last cont...

so i need to say yang i miss you guys so much.kadang2 rase malu pulak bile berjumpe balik.
teringat time berbuka puasa rumah ella ritu.malu nak jumpa balik.rase cam kekok.
as usual aku akan jadi passive la kan.hahaha
coz i have no issues to talk or tak dek story yang best pun nak dicakap.

my life is so boring dude.haha.

but but but.aku tak sempat nak wish and mintak maaf dengan korang time balik chow dulu.
aku selalu buat masalah.nak2 lagi dekat budak perempuan and member2 wira.
aku mintak maaf sangat mengutuk, mengumpat yang terlampau sangat, terbocor mulut and etc yang bad dari aku, so i'm really sorry.i am totally didn't mean it by that time.
pikir2 time tu pikiran tak matured  lagi kan.

ape yang terluah semua ikut perasaan.just wanna enjoy.itu je.

tapi korang banyak membantu aku.ade la certain2 yang mane aku rapat, tibe2 tak rapat.so i'm really sorry for that kind of stupid reaction from me.hahaha

sekarang masing2 dah besar.s…

Thank You Exalt Generation part 2

May Allah Bless Us

Part 1

cont.....

naik form 2, ade orang sabotaj aku.masukkan sampah dekat meja aku.
bengang tak bengang.aku tertuduh kawan lelaki aku sorang tu.alamak sorry la bro.
sampai sekarang aku tak tahu sape punye plan letak plastik sampah tu.isk.
tak pe la, dah maafkan da.chill la.budak2.hahaha

tapi tak puas lagi.form 2 tu nak pindah lagi.
mane taknye, itu tak kene ini tak kene.tapi nasib ade sesetengah kawan aku ni pujuk la jangan pindah.
ok.tak pe.aku tunggu la jap.

sampai masuk form 3, aku emo lagi.kelas makin lama makin ke bawah.dalam kelas kena tegur asyik tidur tidur tidur.
mane taknye.setiap hari aku tak dapat tidur lena sebab takut kot tidur dalam dorm tu even ramai.kalau boleh tiap2 ari nak sambung katil.lol.

tapi aku tunggu sampai la dapat result pmr.dan masuk form 4 seminggu.pastu aku chow.bubai.hehehe.

aku bukan tak sayang.aku sayang sangat nak tinggal.even hampir tiap2 hari sebut nak tinggal sekolah tu.
tapi bile aku teringat kawan2 aku yang pernah ditikam yang …

Thank You Exalt Generation part 1

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and hai.

Ex-Exalt never exist.

that sentence make me touch.
coz i found a video about exalt generation at blog and i started to look some other videos until there were pictures of us yang tak menghabiskan pembelajaran di jenan iaitu Sek. Men. Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah.

Exalt generation is our batch name.since form 1 lagi.
u know what.i actually hate living in a dorm/hostel.i don't like rules.i love to live on my own.
doing what i like and i just wanna be without anybody telling me what i suppose to be.

first dapat surat tawaran, i was like, sekolah mane ni.asal jauh sangat.kedah and pahang.gile tak jauh.mati kutu rase.~
then my dad la, bla bla pasal this school is a boarding school.bagusla.itu la ini la.baik la sekolah and all the good things la bout boarding school.i was like what~~~

ya of course i don't wanna go.but my dad ask me to go, and aku bukan jenis melawan, orang suruh pergi, kite pergi.that's it.

and my perasaan tak …

Aku di Puncak Alam

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and hai.

yeah..aku di puncak alam!
what..
bukan puncak alam kat uitm puncak alam tuh.buat ape~
duhhhhhhh..

Puncak Alam di Gunung Everestttttttttttttttt!!!...

ok.aku tipu.

Gunung Bujang Melaka je pun~~

dengan ketinggian lebih 1300m, alhamdulillah berjaya dengan izin Nya menawan gunung tersebut..weee
so this is my first time hiking gunung.before this banyak jungle trekking and naik bukit.sikit2 je.dulu sekolah menengah rajin la pegi.tapi masuk u ni, dengan fyp lagi so agak terbatas jugak.berat badan lagi.
oh alasan~~~

so malas nak cerita panjang, hopefully these pictures tell u everything.














Sad Isn't It?

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and haip..

macam2 gaye perkenalan dah aku buat.hai, hoi, hui ola, hola, haip etc.

btw, sad isn't it?
what?
just answer me?
what?
listen~
LOLA.

kite pandai nasihat orang.suruh orang buat itu buat ini.buat kebaikan.tinggalkan keburukan.
suruh solat sunat, banyakkan berdoa.
sedihkan bila kita sendiri menasihati tapi kite sendiri tak melakukannya.

kite cakna dengan isu Palestine, isu Syria, isu2 kemanusiaan, isu2 negara Islam.
pung pang pung pang pung pang sane sini.pok pek pok pek sane sini.
"we pray for you Gaza"
"we always be with you Gaza"
kata2 yang kita selalu cakap kat dalam fb, twitter or what so eva social website u have
but sad isn't it kite dekat sini masih terlupa saudara2 islam kite dan masih berpecah belah sesama sendiri.

sedih kan?
kite cakap kat orang macam kitalah paling baik, paling matang, paling cakna, paling hebat berkata but..
what we are doing for them..what we are doing for ourselves..?..answer me..…

Dengar a.k.a Listen

May Allah Bless Us

Assalamualaikum & hai

Saya nak mengadu masalah la.saya ni ikan jerung.
tahu tak ikan jerung? jaws? tau tak jaws? shark u know?
orang selalu nak kena kan saya sebab nak sirip saya.habis la populasi saya nanti.
dengan siapa saya nak kahwin nanti.saya tahu saya cantik, tapi kalau sume bunuh ikan jerung ni, macam mane ni.
siapa nak tolong selesaikan masalah saya?~

gua kambing, gua punya masalah lagi teruk daripada lu.
at least lu orang tak seksa, pakai bunuh je terus.
gua ni ha.kena dera dulu sebelum mati.gua tak masuk kandang, dyorang rotan gua.
pastu, bila nak gua mati, buat baik dengan gua.
gua stress la.gua tak dek tandas.jadi gua buang air besar merata2 la.pastu nak marah2 gua.sedia kan la gua tandas.adoi.gua punye masalah, sape nak tolong.?ish


you, i ni.uhuk uhuk uhuk.sedih i nak cerita.
i ni boleh dikatakan tiap2 hari kena raba.i bukan tak nak lari.i lari, tapi mesti dyorang selalu dapat tangkap i.
i produce telur bukanla setiap hari.tapi sampai hati dyorang …

In Between

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and hai all of you.

A situation at somewhere

ada dua baju peplum, satu warna merah and satu warna orange with laces.
A: which one should i buy eh?
B: don't know.which one did u like?

A: i love the red one but the orange one quite beautiful, all the laces.berseri la jugak kan~
B: then buy la.

A: but i love red.red is my favorite color u know.
B: then buy red la.

A: but if i buy red, then what about the orange.sayangnya, cantikla orange ni.tapi merah ni color dia striking lagi.
B: buy both la.

A: my money only affordable for one cloth okeyy.so i need to choose.red or orange..hurmm.rasa macam nak beli dua2 lah~~~~
B: let me get a conclusion for you.

A: what?which one?
B: Don't buy both of them.you're making me sick.


Grammatically Typo Error

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and ola to you.mucas2~

ape la grammar minah ni.tak pernah belajar bi ke kat sekolah.
gile berterabur grammar.
bajet orang putih la tu.~
bajet bi dia hebat la tu.~
looser.~

ok enough.its enough.

LOL.
chill ler.
ok la i admit.i found lot of mistake in my grammar and typo esp.

aku tak pandai bi pun beb.orang kg la kate kan~muahahahaha
aku cakap ikut suka dan je.aku kisah apo~~..
hahahahahahahahha..
sebab bile cakap secara informal ni, maleh la nak kisah2 sangat.eheh.

tapi bile formal, kisah le.nak bentang Projek Akhir Tahun guna informal, nak kene bebel.nak kene sila la kan~~LOL

so, i'm really sorry about that.heeeeeeee.

typo.alah korang pun samakan~
kalau tak kerana keyboard tu ade butang "backspace", korang pun macam aku gak.so tak yah nak kata sangat la.hahahahahahaha.

typo ni jadi bile idea mencurah2 and taip cepat2.maka terjadilah typo tersebut.eheh.

so, i'm really sorry about that.heeeeeee. (ctrl+v yang atas).lol

maka itulah nye.m…

Apa Yang Patut Lelaki Sabar Dengan Perempuan

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and hai to u, u ,u and u..

perempuan ni, demand lebih2, padahal bukan santik sangat pun.
perempuan ni, nak hantaran tinggi, bazir duit aku je.
permpuan ni, gile kuat membebel.
bosan ah dengan perempuan ni.

hamboi2.penulis blog ini juga sebenarnya adalah perempuan.ehem!

ala normal la benda ni kan girls~
dah biasa nampak para jejaka tak berapa hot selalu naik status, tweet pasal2 perempuan ni leceh and cerewet.

if korang ade gf yang leceh and cerewet and mengongkong, hah, serve u right la.hahaha.
but wait, actually there are some ways how u guys can handle with girls like this.tapi kene la tau dulu benda pe yang korang patut sabar dengan perempuan ni.baru la tau camne nak handle.gitu~

1. perempuan memang suka membebel
yaa i know.admit.we are sometimes like couldn't stop talking for 8 hours.lol.
but get it positif, if they were nagging something positive, they were just trying to advice.it shows yang perempuan ni prihatin dan ambil berat yang nampak …

Tua Muda

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera to u, u ,u & u. :)

kite selalu kene bebel dengan parents kite.isn't it?

bla bla bla bla bla bla.annoying ain't?

thats how we feel when we are young.somehow when we get older and older we will be like one of them.so like macam kena tampar kat muke sendiri.

kadang2 orang tua rasa they should membebel or nagging coz dyorang dah cukup makan garam dilaut which salty kan.and mereka rasa if orang2 muda ni menegur or "membebel" also, dyorang rasa macam, what~

aku dah lama hidup.aku tahu la asam garam kehidupan macam mane.

kan~

yup, its true when we live longer, we gain lots of experienced but then we forgot something which is knowledge and ethics.

i don't know much.
klisye, muda lagi~~~lol

ladies and gentlemen, boys and girls:
tua muda or usia bukanlah penghalang bagi kite untuk terus menasihati dan memperingat benda2 yang baik.pahala dapat sama je.kan?

its just yelah, when we deal with them, the way we handl…

Wordless Wednesday

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt  & ola..

#mengantuk
#exam
#lapor
#lets here this beautiful song. :)

oh jazakallah khairan. :)

I'm a Newbieeeeeeeee........

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & hai, hello, hola..

hurm, maybe i should try this.

yup, itulah yang terkeluar dan terbujil dalam minda aku when i started followed Jezmine Zaidan punye twitter. and then, i visited her blog and i saw her NuffnangX punye account.


wait a sec.who is Jezmine Zaidan.??for those yang update pasal fashion and really like crazy with cute stuff takkan tak kenal beliau.eheh.
i knew her when she was on the tv for what punye rancangan tah.and then i was like, cool gile sebab dia kecik but then can do business and i thought she's 18 or 19 something.but she's older than me.eheh.
so dia ade butik and businesswoman la kirakan kan~.fofular la jugak tapi aku baru je kenal.hahaha.well bukan amik kisah sangat pasal stuff2 macam ni.so please don't mind if i update pasal benda2 fofular yang dah lapuk.eheh

ok back to NuffnangX.so i was like, what the heck NuffnangX ni??..since i'm a newbie with nuffnang ads malaysia so kinda excited sikit nampak nuf…

What does it mean?

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & morning all the beauty and the beast.eheh.sorry.ok beauty and handsome la~

i have FB, Friendster, Twitter, Google+, Blogspot, and banyakkk lagi.*ceh padahal akaun yang disebut tu je aku ade~.blaaaaaaa~

not just me, but u pun ade beberapa nickname macam2la yang dibubuh untuk korang punye social web punye akaun kan~.ade yang letak bobocantik, bubuhensem, bibicoklat, bababucuk & all that weird stuff.some of it yang letak philosophers name.maybe some kind of inspiration or an idol to u guys.

its good.it shows that kite ni very creative person isn't it.but i don't mind pun.bhahahahahaha..

its just maybe ramai yang pelik or tak ramai pun, since tak ramai follower, ahak, been asking and been trolling me with my Twitter punye username.=.="

tak pe la, for now my twitter username is @hazwaniborbor.as u can see on the right of my page here.


what~~~

ade yang pronounce boroboro la, obor2 la.its borbor ok.bor bor.lol.

mane dapat?

this on…