Aku di Puncak Alam

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and hai.

yeah..aku di puncak alam!
what..
bukan puncak alam kat uitm puncak alam tuh.buat ape~
duhhhhhhh..

Puncak Alam di Gunung Everestttttttttttttttt!!!...

ok.aku tipu.

Gunung Bujang Melaka je pun~~

dengan ketinggian lebih 1300m, alhamdulillah berjaya dengan izin Nya menawan gunung tersebut..weee
so this is my first time hiking gunung.before this banyak jungle trekking and naik bukit.sikit2 je.dulu sekolah menengah rajin la pegi.tapi masuk u ni, dengan fyp lagi so agak terbatas jugak.berat badan lagi.
oh alasan~~~

so malas nak cerita panjang, hopefully these pictures tell u everything.

perjalan bermula..boleh la lagi ni..baru jalan tar~~

sampai dekat kg orang asli ni pun tercungap dah nyah oi~

i found this..i'm sure papa will love it..hahahaha..ops!

please mind that expression.lola.berhenti..jangan tertipu.bukan sekali berhenti je ni.berkali2 da..muahahha

ok..dah sampai dekat kem..baru kem~~..kem lebah..

pasang khemah untuk beradu~

memasak..tapi aku tak makan pun..heeeee..harapkan "hungry, grab a snickers"

on the next day, barula hiking pegi puncak~..yeah!

we've made it bro.

yeah..!!please don't mind..excuse me~

all of the team members..happening dyorang ni.. :)

yes!

backpack..its time to go home~

pit stop at sg perak..lama dah tak pergi sini..

bas umt yang awal2nye sejuk, last panas~..haha

so itu lahnye.honestly, aku tak training pun before naik ni.memang pancit la kan.dengan kegemukan yang sedang melanda.ops!

selalu last2..hahahaha.but chilla.nak cepat2 buat ape.tak lari gunung dikejar~haha..positif2.

orang lain maybe dah banyak kali hiking gunung.but as this is my first time so kinda excited bile dah sampai puncak..yaaa puncak dia secotek je atas tu..and the view pun macam terbatas sikit.but tak pe la.i'm not care sangat pasal view, as long as sampai puncak...

dengan ketinggian 1300m lebih, selama 2 hari, it was a great experienced.alhamdulillah.

turun gunung kaki kena cekam.sampai tak tahan.pedih dia yang melampau2.so terpaksa bukak kasut getah tu, pakai sandle.baru la speed laju.hahaha

makan pulak, i just banyak minum air and berbekalkan snickers pada hari ke dua.hari pertama aku makan mihun goreng, pastu termuntah.daripada dulu lagi if nak buat aktiviti lasak aku memang tak boleh makan apa2 except minum air.
tu pun malam hari pertama i makan cekodok and lempeng.sikit je.

turun bukit barula makan maggi goreng and buah-buahan.heeee
kalau mak aku tau ni, mau bebel pagi petang siang malam.24/7 bla bla bla.

so that's it.insyaallah if ada masa mengizinkan pergi gunung lain, insyaallah, i'm in..

tapi training memang kena ade.serious.kalau tak balik esok kau jalan mengengkang~

LOL=.="
jzkk. :)








Comments

Popular Posts