Skip to main content

Aku di Puncak Alam

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and hai.

yeah..aku di puncak alam!
what..
bukan puncak alam kat uitm puncak alam tuh.buat ape~
duhhhhhhh..

Puncak Alam di Gunung Everestttttttttttttttt!!!...

ok.aku tipu.

Gunung Bujang Melaka je pun~~

dengan ketinggian lebih 1300m, alhamdulillah berjaya dengan izin Nya menawan gunung tersebut..weee
so this is my first time hiking gunung.before this banyak jungle trekking and naik bukit.sikit2 je.dulu sekolah menengah rajin la pegi.tapi masuk u ni, dengan fyp lagi so agak terbatas jugak.berat badan lagi.
oh alasan~~~

so malas nak cerita panjang, hopefully these pictures tell u everything.

perjalan bermula..boleh la lagi ni..baru jalan tar~~

sampai dekat kg orang asli ni pun tercungap dah nyah oi~

i found this..i'm sure papa will love it..hahahaha..ops!

please mind that expression.lola.berhenti..jangan tertipu.bukan sekali berhenti je ni.berkali2 da..muahahha

ok..dah sampai dekat kem..baru kem~~..kem lebah..

pasang khemah untuk beradu~

memasak..tapi aku tak makan pun..heeeee..harapkan "hungry, grab a snickers"

on the next day, barula hiking pegi puncak~..yeah!

we've made it bro.

yeah..!!please don't mind..excuse me~

all of the team members..happening dyorang ni.. :)

yes!

backpack..its time to go home~

pit stop at sg perak..lama dah tak pergi sini..

bas umt yang awal2nye sejuk, last panas~..haha

so itu lahnye.honestly, aku tak training pun before naik ni.memang pancit la kan.dengan kegemukan yang sedang melanda.ops!

selalu last2..hahahaha.but chilla.nak cepat2 buat ape.tak lari gunung dikejar~haha..positif2.

orang lain maybe dah banyak kali hiking gunung.but as this is my first time so kinda excited bile dah sampai puncak..yaaa puncak dia secotek je atas tu..and the view pun macam terbatas sikit.but tak pe la.i'm not care sangat pasal view, as long as sampai puncak...

dengan ketinggian 1300m lebih, selama 2 hari, it was a great experienced.alhamdulillah.

turun gunung kaki kena cekam.sampai tak tahan.pedih dia yang melampau2.so terpaksa bukak kasut getah tu, pakai sandle.baru la speed laju.hahaha

makan pulak, i just banyak minum air and berbekalkan snickers pada hari ke dua.hari pertama aku makan mihun goreng, pastu termuntah.daripada dulu lagi if nak buat aktiviti lasak aku memang tak boleh makan apa2 except minum air.
tu pun malam hari pertama i makan cekodok and lempeng.sikit je.

turun bukit barula makan maggi goreng and buah-buahan.heeee
kalau mak aku tau ni, mau bebel pagi petang siang malam.24/7 bla bla bla.

so that's it.insyaallah if ada masa mengizinkan pergi gunung lain, insyaallah, i'm in..

tapi training memang kena ade.serious.kalau tak balik esok kau jalan mengengkang~

LOL=.="
jzkk. :)








Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…