Skip to main content

Apa Yang Patut Lelaki Sabar Dengan Perempuan

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and hai to u, u ,u and u..

perempuan ni, demand lebih2, padahal bukan santik sangat pun.
perempuan ni, nak hantaran tinggi, bazir duit aku je.
permpuan ni, gile kuat membebel.
bosan ah dengan perempuan ni.

hamboi2.penulis blog ini juga sebenarnya adalah perempuan.ehem!

ala normal la benda ni kan girls~
dah biasa nampak para jejaka tak berapa hot selalu naik status, tweet pasal2 perempuan ni leceh and cerewet.

if korang ade gf yang leceh and cerewet and mengongkong, hah, serve u right la.hahaha.
but wait, actually there are some ways how u guys can handle with girls like this.tapi kene la tau dulu benda pe yang korang patut sabar dengan perempuan ni.baru la tau camne nak handle.gitu~

1. perempuan memang suka membebel
yaa i know.admit.we are sometimes like couldn't stop talking for 8 hours.lol.
but get it positif, if they were nagging something positive, they were just trying to advice.it shows yang perempuan ni prihatin dan ambil berat yang nampak dalamannya terserlah oleh luarannya.

2.perempuan suka ulang perkara yang sama yang dia dah cakap.
"tadi baju tu cantik kan?"
2min kemudian-"baju tu cantik la b, i feel like i wanna buy it"
10min kemudian utk cari kedai makan - "awesome la baju tadi.bestnye kalau dapat beli"
30min tengah makan - "u rase baju tadi sesuai tak dengan i?"
45min tengah rehat - "baju tu cute la.tapi macam tak ok je pulak"
=.="...kan~~~..if mereka tidak berpuas hati, maka mereka akan cakap benda yang sama berulang kali.

3. kadang2 benda kecik jadi besar dan benda besar, diperbesarkan lagi.~~~
ahaaa.bile wanita itu terlampau prihatin dan caring, maka ini lah benda akan terjadi.but hey, because she loves you lah.takkan tak nampk?.lol

4. PMS syndrome
well, sometimes we change our mood badly..sometimes we don't even wanna talk..sometimes we are sensitive or CRAVING SO BADLY!LOL.
hahaha.so hope u guys notice it, because this PMS syndormes will make u guys crazier than u think.plus korang rasa kami ni leceh dan pembawa masalah setiap bulan.ade perempuan have it like hell, tapi guys, u should know.buy her a chocolate.we love something sweet.ehehehehehehe.

5. bersiap berejam2
perempaun kalau tak berhias, memang tak sah.
kalau tak berhias, korang kate kami selekeh.
kalau berhias sangat, kate kami jangok sangat.hah guane.
perempuan pun if nak berhias over la diva la viva, simpan la untuk suami yerk.

actually there are much of it.but malas nak cakap.hahahaha.cukup la 5 kan~~~~manyak2 bukan baca pun~~

so guys hopefully u will understand ape yang sepatutnya hangpa bersabar dengan karenah wanita ni.jangan la merungut.kite semua kelaur dari perut wanita jugak.wanita insan yang lemah.jangan pergunakan wanita tapi jaga lah dia supaya bertemu di jannah nanti.

LOL.=.="
jzkk. :)

Comments

  1. ahaaa totallyy agreee!!terutame bab memperbesarkan hal2 kecik n siap berejam tu..huh xley nak wtpe da..hahahah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..normal kan...terasa mcm ckp dgn cermin bila tulis entry ni..

      Delete

Post a Comment

lots of love

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…