Apa Yang Patut Lelaki Sabar Dengan Perempuan

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and hai to u, u ,u and u..

perempuan ni, demand lebih2, padahal bukan santik sangat pun.
perempuan ni, nak hantaran tinggi, bazir duit aku je.
permpuan ni, gile kuat membebel.
bosan ah dengan perempuan ni.

hamboi2.penulis blog ini juga sebenarnya adalah perempuan.ehem!

ala normal la benda ni kan girls~
dah biasa nampak para jejaka tak berapa hot selalu naik status, tweet pasal2 perempuan ni leceh and cerewet.

if korang ade gf yang leceh and cerewet and mengongkong, hah, serve u right la.hahaha.
but wait, actually there are some ways how u guys can handle with girls like this.tapi kene la tau dulu benda pe yang korang patut sabar dengan perempuan ni.baru la tau camne nak handle.gitu~

1. perempuan memang suka membebel
yaa i know.admit.we are sometimes like couldn't stop talking for 8 hours.lol.
but get it positif, if they were nagging something positive, they were just trying to advice.it shows yang perempuan ni prihatin dan ambil berat yang nampak dalamannya terserlah oleh luarannya.

2.perempuan suka ulang perkara yang sama yang dia dah cakap.
"tadi baju tu cantik kan?"
2min kemudian-"baju tu cantik la b, i feel like i wanna buy it"
10min kemudian utk cari kedai makan - "awesome la baju tadi.bestnye kalau dapat beli"
30min tengah makan - "u rase baju tadi sesuai tak dengan i?"
45min tengah rehat - "baju tu cute la.tapi macam tak ok je pulak"
=.="...kan~~~..if mereka tidak berpuas hati, maka mereka akan cakap benda yang sama berulang kali.

3. kadang2 benda kecik jadi besar dan benda besar, diperbesarkan lagi.~~~
ahaaa.bile wanita itu terlampau prihatin dan caring, maka ini lah benda akan terjadi.but hey, because she loves you lah.takkan tak nampk?.lol

4. PMS syndrome
well, sometimes we change our mood badly..sometimes we don't even wanna talk..sometimes we are sensitive or CRAVING SO BADLY!LOL.
hahaha.so hope u guys notice it, because this PMS syndormes will make u guys crazier than u think.plus korang rasa kami ni leceh dan pembawa masalah setiap bulan.ade perempuan have it like hell, tapi guys, u should know.buy her a chocolate.we love something sweet.ehehehehehehe.

5. bersiap berejam2
perempaun kalau tak berhias, memang tak sah.
kalau tak berhias, korang kate kami selekeh.
kalau berhias sangat, kate kami jangok sangat.hah guane.
perempuan pun if nak berhias over la diva la viva, simpan la untuk suami yerk.

actually there are much of it.but malas nak cakap.hahahaha.cukup la 5 kan~~~~manyak2 bukan baca pun~~

so guys hopefully u will understand ape yang sepatutnya hangpa bersabar dengan karenah wanita ni.jangan la merungut.kite semua kelaur dari perut wanita jugak.wanita insan yang lemah.jangan pergunakan wanita tapi jaga lah dia supaya bertemu di jannah nanti.

LOL.=.="
jzkk. :)

Comments

  1. ahaaa totallyy agreee!!terutame bab memperbesarkan hal2 kecik n siap berejam tu..huh xley nak wtpe da..hahahah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..normal kan...terasa mcm ckp dgn cermin bila tulis entry ni..

      Delete

Post a Comment

lots of love

Popular Posts