I'm a Newbieeeeeeeee........

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & hai, hello, hola..

hurm, maybe i should try this.

yup, itulah yang terkeluar dan terbujil dalam minda aku when i started followed Jezmine Zaidan punye twitter. and then, i visited her blog  and i saw her NuffnangX punye account.
her twitter account


her blog.
wait a sec.who is Jezmine Zaidan.??for those yang update pasal fashion and really like crazy with cute stuff takkan tak kenal beliau.eheh.
i knew her when she was on the tv for what punye rancangan tah.and then i was like, cool gile sebab dia kecik but then can do business and i thought she's 18 or 19 something.but she's older than me.eheh.
so dia ade butik and businesswoman la kirakan kan~.fofular la jugak tapi aku baru je kenal.hahaha.well bukan amik kisah sangat pasal stuff2 macam ni.so please don't mind if i update pasal benda2 fofular yang dah lapuk.eheh

ok back to NuffnangX.so i was like, what the heck NuffnangX ni??..since i'm a newbie with nuffnang ads malaysia so kinda excited sikit nampak nuffnang2 ni.=.="

and started to usha2 the page.what it is all about.

rupa-rupanya NuffnangX ni adalah account for Social Blog Stalking.yaaa u stalk blog orang.daaaaaaaaa~~

ia nya bukan lah seperti FB or Twitter or Friendster (don't tell me u still using it.LOL) or Google +.its just an account untuk korang update pasal blog2 yang korang suke stalk or sekodeng.

daripada nak tunggu update kat FB/Twitter/Google+ or Blogger yang macam hape serabut dengan page itu la, ini la, entry melimpah-limpah sangat, so NuffnangX really2 like membantu tak menyerabutkan page korang yang lain.hahaha.

yela, FB banyak benda keluar kat home, Twitter pulak, mau ke catch up dekat TL tu, Google+ lagila orang jarang bukak and ade, Blogger pulak banyak tulisan summary nye la and for yang tak ade blog, mestila malas nak buat blogspot kan~~~~*angkat2 kening, mata kononnya seksi.purffff

so i signed up this account and i love it . :D

do i need account for blogspot??

no need la.tak ade pun tak ape.it's easy.here it looks like:

ohh bajet gambar disitu~~

kantoi pulak aku follow sape.cis!

even if blog yang korang follow tu pun tak ade jugak account ni pun tarak masalah punya.boleh jugak follow.andddddddd korang boleh follow blog2 yang disuggest kan.tak perlu nak update2 status or tweet2.notification pun tak ade.don't worry maaa.

so for those yang ade NuffnangX don't forget to follow me.uhuk.

since i'm a newbie so tak tahu banyak sangat.peace.

LOL.=.="

Comments

Popular Posts