Skip to main content

I'm a Newbieeeeeeeee........

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & hai, hello, hola..

hurm, maybe i should try this.

yup, itulah yang terkeluar dan terbujil dalam minda aku when i started followed Jezmine Zaidan punye twitter. and then, i visited her blog  and i saw her NuffnangX punye account.
her twitter account


her blog.
wait a sec.who is Jezmine Zaidan.??for those yang update pasal fashion and really like crazy with cute stuff takkan tak kenal beliau.eheh.
i knew her when she was on the tv for what punye rancangan tah.and then i was like, cool gile sebab dia kecik but then can do business and i thought she's 18 or 19 something.but she's older than me.eheh.
so dia ade butik and businesswoman la kirakan kan~.fofular la jugak tapi aku baru je kenal.hahaha.well bukan amik kisah sangat pasal stuff2 macam ni.so please don't mind if i update pasal benda2 fofular yang dah lapuk.eheh

ok back to NuffnangX.so i was like, what the heck NuffnangX ni??..since i'm a newbie with nuffnang ads malaysia so kinda excited sikit nampak nuffnang2 ni.=.="

and started to usha2 the page.what it is all about.

rupa-rupanya NuffnangX ni adalah account for Social Blog Stalking.yaaa u stalk blog orang.daaaaaaaaa~~

ia nya bukan lah seperti FB or Twitter or Friendster (don't tell me u still using it.LOL) or Google +.its just an account untuk korang update pasal blog2 yang korang suke stalk or sekodeng.

daripada nak tunggu update kat FB/Twitter/Google+ or Blogger yang macam hape serabut dengan page itu la, ini la, entry melimpah-limpah sangat, so NuffnangX really2 like membantu tak menyerabutkan page korang yang lain.hahaha.

yela, FB banyak benda keluar kat home, Twitter pulak, mau ke catch up dekat TL tu, Google+ lagila orang jarang bukak and ade, Blogger pulak banyak tulisan summary nye la and for yang tak ade blog, mestila malas nak buat blogspot kan~~~~*angkat2 kening, mata kononnya seksi.purffff

so i signed up this account and i love it . :D

do i need account for blogspot??

no need la.tak ade pun tak ape.it's easy.here it looks like:

ohh bajet gambar disitu~~

kantoi pulak aku follow sape.cis!

even if blog yang korang follow tu pun tak ade jugak account ni pun tarak masalah punya.boleh jugak follow.andddddddd korang boleh follow blog2 yang disuggest kan.tak perlu nak update2 status or tweet2.notification pun tak ade.don't worry maaa.

so for those yang ade NuffnangX don't forget to follow me.uhuk.

since i'm a newbie so tak tahu banyak sangat.peace.

LOL.=.="

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…