Positifkan Kawan

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and hai..

pernah tak korang try nak mempositifkan kawan korang?

of coursela pernahkan?is that a stupid question?heh?

ok.sometimes payah untuk korang mempositifkan dyorang. and sometimes its easy untuk mempositifkan dyorang.

as i said, Tak Semua.

it means, tak semua boleh menerima apa yang kita cuba lakukan untuk dyorang.in a good ways.
sama jugak macam kita, kadang2 orang cuba menasihati kita tapi kita sombong untuk mendengar dan ikut.
#terasa gile~

manusia ada sikap dimana dia rasa dia betul.dan hidup dalam dunia dia.dia rasa apa yang dia cakap semuanya ok.
then bila orang cuba menasihat macam2 alasan yang diberi.

sebagai contoh:

"tak boleh ke dyorang ni pakai elok2.i mean, tutup aurat tu dah bagus, baju muslimah and all that tapi cuba kalau lagi kemas ke, ikut trend sikit ke.baju sekarang kan banyak labuh and loose2 yang lawa2"

"tak pela.sekurang2nya dyorang tutup.walaupun trend dyorang tak up to date tapi at least dyorang up to date untuk masuk ke syurga.:)"

"yela, tapi selekeh la nampak.baju macam kena tampal je cube u tengok."

"tampal tak tampal asalkan menutup aurat.dia dah pakai baju and seluar and tudung lengkap.labuh semua."

"ish i tak suke la.nampak macam budak2 sangat"

"budak2 ke tak budak2 ke dia dah tutup segala2nye.bagus kan dia.ape kate kite contohi dia nak?"

"nak contohi boleh tapi baju tu kalau boleh nak la lawa2 sikit.hehehe"

"lawa tapi kalau pakaian tu nanti membakar diri tak perlu la kot"~

see, terlampau bertegas dengan pandangan sendiri pun tak boleh jugak.biar la betul dan bertempat.orang dah cuba positifkan pemikiran kita tapi kalau kita tetap berdegil macam ni, apa pun tak boleh~
dalam erti kate lain berbaik sangkalah dengan banyak perkara~.

tak semua orang boleh terima benda yang positif ni sebaik yang mungkin melainkan dia betul2 meletakkan sesuatu itu ke atas jalan ALLAH yang benar.

orang cuba memberi nilai yang terbaik, why not we try and follow them.kenape benda yang negatif senang je nak ikut.

jangan kira umur.if u r 18 but ilmu dah banyak untuk dikongsi.just share it.tak kisahla dengan orang umur 20-ers ke 40-ers ke.dan jangan pandang rendah terhadap orang lebih muda daripada you.they could be someone better than u.

positif +..bukan susah..senang je kalau hati kite ni berlembut dengan perkara2 baik ni.

nanti nampak baik sangat~~
nampak skema~nanti member menganjing..~

c'mon.just ignore them.be cool.relax and quiet. kawan2 la pemberi semangat sepatutnya.bukan menjatuhkan semangat.

in sya allah.kita mampu berubah ke arah yang lebih positif.
tabah dan kuat!

LOL.=.="
jzkk. :)

Comments

Popular Posts