Skip to main content

Sad Isn't It?

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and haip..

macam2 gaye perkenalan dah aku buat.hai, hoi, hui ola, hola, haip etc.

btw, sad isn't it?
what?
just answer me?
what?
listen~
LOLA.

kite pandai nasihat orang.suruh orang buat itu buat ini.buat kebaikan.tinggalkan keburukan.
suruh solat sunat, banyakkan berdoa.
sedihkan bila kita sendiri menasihati tapi kite sendiri tak melakukannya.

kite cakna dengan isu Palestine, isu Syria, isu2 kemanusiaan, isu2 negara Islam.
pung pang pung pang pung pang sane sini.pok pek pok pek sane sini.
"we pray for you Gaza"
"we always be with you Gaza"
kata2 yang kita selalu cakap kat dalam fb, twitter or what so eva social website u have
but sad isn't it kite dekat sini masih terlupa saudara2 islam kite dan masih berpecah belah sesama sendiri.

sedih kan?
kite cakap kat orang macam kitalah paling baik, paling matang, paling cakna, paling hebat berkata but..
what we are doing for them..what we are doing for ourselves..?..answer me..aha let me speak.lol..hehe..ok2 just kidding around with that trend.

bila baca dekat fb, twitter, surat khabar and etc sedih and semangat berkobar2 memperjuangkan untuk mereka dan diri sendiri tu boleh kate 100% tip top perghhhhhhhhh.panas~

tapi bila tutup je news2 tu ape kite buat.?

what did we do?
sad isn't it?
words speak louder than actions.

look, instead of telling u guys about this, its like reminder for myself too.
"let's pray for them..lets give support to them."
but we are here still in our own fantasy of making our country like the best country in the whole world but
our citizen are fighting with words and blame each other and accusing people here there..tongue twister..purff

sad isn't it.?
ape yang kite sumbangkan..?
or sumbang mambang sahaja?purfff

tengok video peperangan, tengok kat youtube, fb, tv, berbincang bagai nak rak pasal isu2 semasa ni, but later on we just let it blow by the winds.

we forget to repent.
kite lupe.kite lupe.kite lupe.
cakap dekat orang kite reit tapi bila diri sendiri nak buat liatnye hati.
hope kite tak jadi macam ni.

bile kawan ade masalah, kite nasihat.
advice itu ini kebaikan semua la.
tapi diri sendiri buat?
terase pulak diri ni.hiu

i'm sorry if there is any those words yang menyentap hati dan perasaan anda coz ketika menulis ni pun aku tersentap dengan diri sendiri memikirkan ape yang aku buat.
cakap pandai tapi buat?

sad isn't it?

LOL.=.="
jzkk.
peace living.


Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…