Skip to main content

Thank You Exalt Generation part 1

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and hai.

Ex-Exalt never exist.

that sentence make me touch.
coz i found a video about exalt generation at blog and i started to look some other videos until there were pictures of us yang tak menghabiskan pembelajaran di jenan iaitu Sek. Men. Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah.

Exalt generation is our batch name.since form 1 lagi.
u know what.i actually hate living in a dorm/hostel.i don't like rules.i love to live on my own.
doing what i like and i just wanna be without anybody telling me what i suppose to be.

first dapat surat tawaran, i was like, sekolah mane ni.asal jauh sangat.kedah and pahang.gile tak jauh.mati kutu rase.~
then my dad la, bla bla pasal this school is a boarding school.bagusla.itu la ini la.baik la sekolah and all the good things la bout boarding school.i was like what~~~

ya of course i don't wanna go.but my dad ask me to go, and aku bukan jenis melawan, orang suruh pergi, kite pergi.that's it.

and my perasaan tak salah.i totally hate it.all the rules.nagging, yelling to the juniors without any reasons.
gile menangis kot nak tukar sekolah.then my dad nak amik cuti raya cina, at the same time untuk pindah sekolah but tak tahula kenape aku boleh kate tak nak pulak.purffffffff.=.="

so i stayed.
ok.then menangis lagi sebab kena buat buku tandatangan, kena arah buat itu ini, haih i just hate it.i was like nak suruh kenal2 pun tak payah la buat camni, kenal la dengan cara baik.ini buat buku pastu tak siap kena marah2.adoi~penat2~

dan aku telah menjadi gemuk ketika ini kerana terlampau banyak makan sebelum tidur malam dan stress gilak!

aku bukan jenis yang pandai berkawan.like i said.i love to live on my own.
but i do have some yang mendengar my probs.

for that time aku boleh dikatakan antara mereka yang sangat bermasalah jiwa.
masalah aku semua aku pendam, pastu aku marah orang tak tentu pasal.yaaaaa that's me.
tak pandai bergurau.

kadang2 aku jeles tengok yang lain2 rapat antara satu sama lain.but i love to friend with all.not to be specific.just cakap je dengan semua orang.but then i realize, makan diri jugak.heeeeee

bila aku pikir balik.kelakar dan bodoh nye aku ketika itu..hahahahaha

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…