Skip to main content

Thank You Exalt Generation part 2

May Allah Bless Us

Part 1

cont.....

naik form 2, ade orang sabotaj aku.masukkan sampah dekat meja aku.
bengang tak bengang.aku tertuduh kawan lelaki aku sorang tu.alamak sorry la bro.
sampai sekarang aku tak tahu sape punye plan letak plastik sampah tu.isk.
tak pe la, dah maafkan da.chill la.budak2.hahaha

tapi tak puas lagi.form 2 tu nak pindah lagi.
mane taknye, itu tak kene ini tak kene.tapi nasib ade sesetengah kawan aku ni pujuk la jangan pindah.
ok.tak pe.aku tunggu la jap.

sampai masuk form 3, aku emo lagi.kelas makin lama makin ke bawah.dalam kelas kena tegur asyik tidur tidur tidur.
mane taknye.setiap hari aku tak dapat tidur lena sebab takut kot tidur dalam dorm tu even ramai.kalau boleh tiap2 ari nak sambung katil.lol.

tapi aku tunggu sampai la dapat result pmr.dan masuk form 4 seminggu.pastu aku chow.bubai.hehehe.

aku bukan tak sayang.aku sayang sangat nak tinggal.even hampir tiap2 hari sebut nak tinggal sekolah tu.
tapi bile aku teringat kawan2 aku yang pernah ditikam yang pernah menikam ke tak kisah la, semua aku sayang nak tinggal.sebab itu la first time aku rasa hidup dengan pelajar berlainan negeri.

tapi aku pikir, da la form 4 tu aku dapat tekno.memang aku tak suke.nak tukar tak boleh.sebab result pmr aku ehem~~~~~~

thats why i decided  to chowwww.heeeeeeeeeeee.bile aku tengok kawan2 exalt aku sekarang, dyorang rapat, baik sesama dyorang.selalu nampak gambar2 dyorang hang out.so kinda sad sikit la sebab mase tu dah terlepas.

tapi aku tak menyesal kenal korang.walaupun aku ni bermasalah once dengan korang dulu, tapi aku tau korang semua baik2 dan mesti nak kan kawan korang ni sentiasa dalam keadaaan baik.
cuma aku je tak pandai nak berkawan dan bersosial dulu.


Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…