Skip to main content

21+1=22

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip..

given by my sepupu yang ganas

so its been awhile tak update hapa pun kat blog poyo ni.purfff
been busy with programs and of course final year project.
itu pun dah tertangguh beberapa hari fyp tu sebab kejar ke program.

disebabkan kebusy-an itulah maka aku dalam sedar tak sedar 25/2/2013 itu telah berlalu 2 hari.
i was like, is it my birthday or the day hasn't come yet or 25th feb is not in the calendar..

woooooooo chill la wani.u banyak benda sangat pikir ni~~

yaaa ur right..too lots of works make u realize 24/7 is not enough.fiuh
on my birthday pun, schedule i sangat penuh..
running here and there..
full of meeting at night.

guess what?.
i had 3 meetings on that night..and i cancelled my last meetings.luckily because ade reason yang kuat untuk tidak pergi meeting tersebut.tapi sambung pulak dengan meeting ke-2 balik..lalalala

so guess i tak sempat nak menghayati nombor 22 pada tarikh 25 feb 2013..
kinda sad but actually alhamdulillah dan sangat2 bersyukur kepada Allah swt kerana sumbangan bagi program nanti hampir2 tercapai.sikit je lagi.

sepanjang 22 tahun hidup di atas bumi ciptaan Allah untuk mengumpul amalan2 di akhirat, masih belum ckup lagi.
ilmu Allah terlalu luas untuk kita terokai dan tidak mampu untuk disimpan dalam memori kad kita.

my sis buat entry untuk i..woaaaaaaaa..terharu giler~~..hahahaha..

thanks for all the doa (instead of wishes), through sms, fb, twitter, face to face, i really appreciate it.
kepada kawan2 yang memberi hasil/makanan, thanks a lot..
Allah sahaja dapat membalas budi baik hangpa and i'm here just praying that all of us have Allah blessing.
ok.grammatically error..lol

so i had nothing special on my date but i do have something much more special on my date which is rahmat daripada Allah swt.

perasaan gue masuk 22??
hurm..heartless.hahaha..
maybe because i'm too busy here and there, thus i don't feel like i'm 22.seriously~

but i do feel like, i'm getting older and nearer to the question "bila kau nak kahwin?"..=.="
duhhhhhhhhhhhh..

for me 22 still young.aicehhhhhhh.
kadang2 umur2 macam ni, kita still buat keputusan terburu2 and bercakap tanpa berfikir dulu.

but i do admit at this age, i have to be really ermmm serious in a relationship.its not time to play2 anymore aaaa..
i don't have one but macam sis i cakap, " "semoga mendapat teman lelaki yang boleh dibuat suami."
muahahahaha

tak terfikir lagi benda2 macam tu coz i wanna focus on my studies and carrier later on.so hopefully semua doa2kan lah yang terbaik untuk saya.

ok.that's it.gotta continue my work.new lab work is killing me!
plus rumah sewa tak ade internet.kabel kene curi.purffffffffff.

tq and much love.peace.
jzkk. :)

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…