Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Kenapa Aku Couple Sedangkan....

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip yollll..lol.duhhh.lame gile..lol..



menghampiri zina.maka haram.
kita dah tahu.tapi kita masih buat.

yelah, kenapa aku couple sedangkan aku tahu ianya tak boleh dan sama sekali tidak dibenarkan Islam.
apa jawapan aku?

1. si dia mintak jadi bf/gf
2. suka = suka/sayang = sayang/rindu = rindu alah, sama2 la.lol..
3. entah, dah orang mintak, kite ok je la.=.="
4. saje nak test2
5. saje nak nampak hot setapppp
6. tak ade sebab musabab..

hah?mana satu?.krek krek krek.
tidak kira apa nombor berapa jawapan kita, ianya tetap menghampiri zina walaupun tiada sebab musabab, tapi syaitan itu dah berjanji nak menyesatkan anak Adam.
mula2 memang tak ada sebab, suka suki je, tapi lama kelamaan melencong ke lain jugak.iye dak?.hehehehehe

kerana diri ini juga pernah melakukan kesilapan dan kini diri ini ingin menasihati diri sendiri dan jugak u olls, bahawa biarlah perasaan kasih sayang dan cinta itu datangnya dari redha ibu bapa dan Allah SWT.jangan …

What is Alibi?

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip haip..

setelah sekian lamanya blog ini ditubuhkan,
dan setelah sekian lamanya ramai mempersoalkan blog aku.

not because of the content.not because of my writing.
but because of ALIBI..

yes.nama ALIBI itu.
how do you pronounce it?
A.LI.BI.
or
EA.LE.BAI.

yup the second one..not the A.LI.BI. yg berbahasa baku itu.hahahahahaha.
ala google translate je alibi, nanti dengar la dia cakap alibi tu.

what is alibi:
a form of defense used in criminal procedure wherein the accused attempts to prove that he or she was in some other place at the time the alleged offense was committed (Source: wiki2)

why alibi:
because i just love the word.

how u know about alibi:
it was starting from CSI.i thought the word "alibi" was very cool and the meaning macam kinda best la kan..hahahaha.
dan kaitannya dengan crime tu cam hebat gile la word ni..

cam tu lah ceritanya
dan ramai yang menyebutnye sebagai ALIBI dalam bahasa bakunya..maka aku pun menerima itu dengan seadanya.haha…

My Mom: Sanah Helwah

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip..

its 20 mac 2013 and its my mom's birthday..yeaaaaaaaaaaa!!!

yeaaaa for me la but for her of course she feel 1 year more getting older..
hahaha.
don't worry mama, i never seen u that old la..u still young..aicehhhhh..

so for my mama, i pray that:

semoga Allah memberi hidayah dan memurahkan rezeki.ur love to us is infinity.
thanks for all the patient u put while we were still baby until ur children getting married la aaaa except for me..muahahahaha..and i hope u don't ask me when i'm going to marry..duhhhhhh
just some reminder and advice:
dengan berkat kesabaran dan ketabahan, alhamdulillah we still live in His beautiful world, subhanallah..

mama, we love you so much..
u are never alone..u have us with..u have Allah with u..

mengambil berat pasal kami, menyayangi kami, tidak pernah mengira penat lelah..
lembutnya hati seorang ibu..haih..

mama.i pray that one day, u will go to Mekah..
and i will send u there..insyaallah..

Sahabat Sejati

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip..

first, listen to the song..


siapa sahabat sejati aku?.dan kenapa aku memilih dia sahabat sejati aku?

aku tak mengspesifik kan, siapa sahabat sejati aku.kerana aku berkawan dengan semua orang dan aku ingin mengenali sahabat aku yang pelbagai sikap dan sifatnya.

semestinya setiap orang mempunyai sahabat yang dia rapat, sahabat yang dia rasa dia sayang lebih..haaa
mesti ada.at least seorang.betul tak??

aku?
mesti la ada..
siapa?
adala.hee

sahabat sejati aku, mereka ni lah










ukhwah yang dijalinkan ini tiada penggantinya.. sesungguhnya aku menyayangi sahabat sekalian. namun mungkin kerana aku tidak pandai memberitahu kalian.. tidak pandai memujuk hati kalian yang pernah terluka dengan aku. namun dijauh sudut hati ini, tersimpan satu rasa yang kalian sendiri tidak mengerti kecuali diri ini. maaf atas segala salah silap aku sepanjang mengenali mu sahabat anda semua sahabat sejati aku dunia akhirat jannah insya allah.

Kembara Ilmu 2013 di Peghujung

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip haip haip hiyaaaaaaaaa..

ahaa, lama rasanya i tak update blog.been busy.oh tak ade alasan lain lagi yang aku nak kasi melainkan busy.
busy program, fyp yang tak terkejar.


well well well..recently Gabungan Mahasiswa Biologi BIOSIS ada menganjurkan program Kembara Ilmu.Sains dari perspektif Islam dan Al-quran.
ye, gue sangat2 busy kerana program tersebut.tidak terkejar menjadi AJK.AJK apakah aku??
diletakkan di bawah tugas-tugas khas.dan memang khas la tugas aku.multi purpose.hahaha

dari nak melaksanakan program ni sampai lah terlaksananya ia, aku sentiasa rasa adakah aku telah menjadi AJK yang membuat kerja ataupun tidak terutama di bahagian sumbangan. sebab aku rasa budak2 lain banyak berusaha dan buat kerja daripada aku.kesian dyorang pergi sana sini untuk mencari sumbangan dan aku hanya boleh mengaturkan sahaja perancangan sumbangan.alhamdulillah ditolong oleh MT2 sendiri.

sepanjang program ini berlangsung, banyak ilmu yang aku dapat.a…