27 March 2013

Kenapa Aku Couple Sedangkan....

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip yollll..lol.duhhh.lame gile..lol..



menghampiri zina.maka haram.
kita dah tahu.tapi kita masih buat.

yelah, kenapa aku couple sedangkan aku tahu ianya tak boleh dan sama sekali tidak dibenarkan Islam.
apa jawapan aku?

1. si dia mintak jadi bf/gf
2. suka = suka/sayang = sayang/rindu = rindu alah, sama2 la.lol..
3. entah, dah orang mintak, kite ok je la.=.="
4. saje nak test2
5. saje nak nampak hot setapppp
6. tak ade sebab musabab..

hah?mana satu?.krek krek krek.
tidak kira apa nombor berapa jawapan kita, ianya tetap menghampiri zina walaupun tiada sebab musabab, tapi syaitan itu dah berjanji nak menyesatkan anak Adam.
mula2 memang tak ada sebab, suka suki je, tapi lama kelamaan melencong ke lain jugak.iye dak?.hehehehehe

kerana diri ini juga pernah melakukan kesilapan dan kini diri ini ingin menasihati diri sendiri dan jugak u olls, bahawa biarlah perasaan kasih sayang dan cinta itu datangnya dari redha ibu bapa dan Allah SWT.jangan risau.Allah dah jadikan setiap daripada kita ini berpasangan.

kenapa kita buat sedangkan kita tahu?
kenapa kita tidak praktikkan apa yang kita tahu?

segala2nya kerana menurut hati dan nafsu.
apabila kedua2nya bergabung menjadi satu jawapan, ada dua kemungkinan.
1. ya, aku terima
2.tidak, aku menolak

dan bila bercouple lebih2 pulak macam sudah berpasangan suami isteri.
hurmm.sabar dik.dia tu bukan nya suami/isteri awok lagi.harap maklum.

dan inilah bila mengikut kata hati, bila mengikut rasa nafsu.

then ask yourselves, kenapa aku couple sedangkan aku tahu hukumnya.

dan marilah kita bersama memerangi syaitan yang sentiasa berusaha nak bagi kita ni weng.

i pun still in learning process so hopefully if there any mistakes here, do correct me ok.
this is a reminder to me and to u all also..ni jugak nasihat untuk i and u all jugak.
biarlah kita berkasih di landasan yang betul.
ok.peace.
jzkk :)

No comments:

Post a Comment

lots of love