Skip to main content

Kenapa Aku Couple Sedangkan....

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip yollll..lol.duhhh.lame gile..lol..



menghampiri zina.maka haram.
kita dah tahu.tapi kita masih buat.

yelah, kenapa aku couple sedangkan aku tahu ianya tak boleh dan sama sekali tidak dibenarkan Islam.
apa jawapan aku?

1. si dia mintak jadi bf/gf
2. suka = suka/sayang = sayang/rindu = rindu alah, sama2 la.lol..
3. entah, dah orang mintak, kite ok je la.=.="
4. saje nak test2
5. saje nak nampak hot setapppp
6. tak ade sebab musabab..

hah?mana satu?.krek krek krek.
tidak kira apa nombor berapa jawapan kita, ianya tetap menghampiri zina walaupun tiada sebab musabab, tapi syaitan itu dah berjanji nak menyesatkan anak Adam.
mula2 memang tak ada sebab, suka suki je, tapi lama kelamaan melencong ke lain jugak.iye dak?.hehehehehe

kerana diri ini juga pernah melakukan kesilapan dan kini diri ini ingin menasihati diri sendiri dan jugak u olls, bahawa biarlah perasaan kasih sayang dan cinta itu datangnya dari redha ibu bapa dan Allah SWT.jangan risau.Allah dah jadikan setiap daripada kita ini berpasangan.

kenapa kita buat sedangkan kita tahu?
kenapa kita tidak praktikkan apa yang kita tahu?

segala2nya kerana menurut hati dan nafsu.
apabila kedua2nya bergabung menjadi satu jawapan, ada dua kemungkinan.
1. ya, aku terima
2.tidak, aku menolak

dan bila bercouple lebih2 pulak macam sudah berpasangan suami isteri.
hurmm.sabar dik.dia tu bukan nya suami/isteri awok lagi.harap maklum.

dan inilah bila mengikut kata hati, bila mengikut rasa nafsu.

then ask yourselves, kenapa aku couple sedangkan aku tahu hukumnya.

dan marilah kita bersama memerangi syaitan yang sentiasa berusaha nak bagi kita ni weng.

i pun still in learning process so hopefully if there any mistakes here, do correct me ok.
this is a reminder to me and to u all also..ni jugak nasihat untuk i and u all jugak.
biarlah kita berkasih di landasan yang betul.
ok.peace.
jzkk :)

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…