Skip to main content

Sahabat Sejati

May Allah Bless Us

assalamualaikum wbt and haip..

first, listen to the song..


siapa sahabat sejati aku?.dan kenapa aku memilih dia sahabat sejati aku?

aku tak mengspesifik kan, siapa sahabat sejati aku.kerana aku berkawan dengan semua orang dan aku ingin mengenali sahabat aku yang pelbagai sikap dan sifatnya.

semestinya setiap orang mempunyai sahabat yang dia rapat, sahabat yang dia rasa dia sayang lebih..haaa
mesti ada.at least seorang.betul tak??

aku?
mesti la ada..
siapa?
adala.hee

sahabat sejati aku, mereka ni lah










ukhwah yang dijalinkan ini tiada penggantinya..
sesungguhnya aku menyayangi sahabat sekalian.
namun mungkin kerana aku tidak pandai memberitahu kalian..
tidak pandai memujuk hati kalian yang pernah terluka dengan aku.
namun dijauh sudut hati ini, tersimpan satu rasa yang kalian sendiri tidak mengerti kecuali diri ini.
maaf atas segala salah silap aku sepanjang mengenali mu sahabat
anda semua sahabat sejati aku dunia akhirat jannah insya allah.

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Hari-hari, hari Mama

May Allah Bless Us

Its been long long long very long time..
Tak menulis..
Tapi hari ni, jari jemari terpanggil untuk menulis sesuatu..
Special for my mama..
Tak tahu pun hari ni adalah hari ibu..
Because every day is a special day that Allah gave her to breath, live.
Alhamdulillah.

_____________________________________________________________

Dari kecil hingga ke besar kita dijaga,
Susah senang ada bersama,
Demam, sakit,
Namun diri & jiwa suka menjauh,
Kononnya suka berdikari,
Tidak terikat,
Tapi hakikat,
Pulang ke rumah,
Ingin merenung wajah.

Namun bila dewasa,
Kita mula disibukkan mencari wang,
Berkahwin,
Dan akhirnya tertumpu pada diri sendiri, lagi,
Ibu dirumah,
Sakit pening, makan minum,
Keseorangan,
Kiri, kanan, depan, belakang,
Tiada siapa.

Ingat ibu seperti biasa,
Kerna,
Masih hidup,
Mana kita tahu,
Saat dia sedang bertarung,
Kita masih dalam tempurung,
Hanya berfikir tentang diri sendiri.
Masih.

Jiwa yang sepi,
Namun Allah sentiasa menemani,
Tahajudnya menghiasi dimalam h…