01 June 2013

Annual Grand Meeting BIOSIS 2012/2013

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & hola~~

Lama dan teramat lah lama aku meninggalkan alam penulisan blog kerana telah beralih ke alam penulisan thesis.fiuh~
Walaupun thesis sudah dihantar untuk penilaian, tapi selagi tak hantar hard bound tu memang berminyak la muka~~tapi disebabkan kuliah dah habis dah sekarang hanya menunggu untuk menghantar 1 lab report dan menanti exam terakhir di UMT, aku pun menulis la dengan objektif untuk memberitahu AGM BIOSIS 2012/2013.



Pada 1 Jun 2013 (der skema~), telah berlangsungnya Annual Grand Meeting BIOSIS kali ke-3 sesi 2012/2013 jam 2.00pm.
Dimulakan dengan pembentangan aktiviti oleh penulis blog juga iaitu Risnayati a.k.a Ina selaku S/U..aicehhhh..meowww..bhahahaha

And then pembentangan kewangan oleh Bendahari. sangat sadis melihat kewangan BIOSIS.hahaha..hopefully mereka nanti boleh meng'up'kan lagi kewangan BIOSIS.jangan jadi baik sangat..hahahahahah..dush dush dush

Seterusnya ucapan oleh Presiden 2012/2013 iaitu Daus.dengan tenang hati dan perasaan sebaknya beliau membubarkan ahli jawatankuasa sesi 2012/2013..sobs..sobs..rasa macam tak puas lagi nak buat apa-apa untuk BIOSIS.dengan kesibukan FYP nye, thesisnye, terasa cam singkat je dan tidak lah banyak mana sumbangan yang diberikan kepada BIOSIS.

Dan acara paling dihighlightkan dan paling tip top adalah penyerahan sijil oleh EXCO SIJIL DAN LAPORAN iaitu saya, Hazwani kepada Mantan Presiden 2012/2013.bahahahahahahah.Ini Semua Poyo..oh please~~~hahahahahahhahaah..alhamdulillah dapat jugak siapkan tandatangan sijil before AGM berlangsung...woot woot..

Next, cam biasa la manifesto2 calon2 timbalan presiden dan presiden.pelbagai gaya dan telatah oleh calon2.ade yang debor la.eleh cam ktorg dulu jugek~

akhirnya selama 1 jam 30 minit pengiraan undian, (memang macam sistem SPR betul la wa cakap.ini gilak~), keputusan telah pun dikeluarkan.tahniah kepada Majlis Tertinggi BIOSIS sesi 2013/2014.




Galaslah tanggungjawab dengan penuh keikhlasan dan kejujuran.Apabila kita berada di bawah 1 organisasi bermaksud kita sanggup berkorban masa, tenaga dan segalanya demi tanggungjawab yang dipegang.
Bukanlah senang untuk berada dibawah 1 organisasi yang menggabungkan kedua2 jurusan yang berlainan namun, kami mantan percaya bahawa setiap jurang itu dapat dikurangkan.amat mustahil untuk menghapuskannya tapi boleh dikurangkan melalui program2 yang dijalankan.
Pelbagai usaha yang dilakukan.Daripada generasi pertama BIOSIS lagi isu jurang ini dipersoalkan tapi saya yakin bahawa ianya dapat diatasi, walaupun tidak 100%, tapi sekurang2nya 95%.
Rancanglah dengan elok program2 yang ingin dijalankan dan jangan buat kerja last minit.

hamboi panjang bebenor ucapan anda ye hazwani azmi.purfffffffff..bukan orang baca pun..LOL.

tak apelah.ikhlas dari hati yang tak dapat diluahkan.bahahahha..

oh acknowledgement part.hehehehe

kepada Mantan MT dan Exco 2012/2013:
terima kasih banyak2 kerana telah banyak pengalaman saya belajar dalam berorganisasi dan menguruskan program.thanks jugak sebab banyak bagi kerjasama dalam memajukan BIOSIS dan usaha2 yang dilakukan untuk merapatkan lagi ukhwah BIOSIS sendiri.walaupun terdapat kritikan dan beberapa tohmahan, kita dapat atasi dengan baik especially mr.mantan presiden.hahahahaha.
saya sangat2 menghormati dan menghargai jasa2 mr.mantan presiden sebab beliau sangat berkerja keras dan sanggup korbankan banyak masa beliau demi BIOSIS.good job mr.pres.
saya juga teruja melihat tahun 1 kali ni, semangat yang dyorang bawa sangat berlainan daripada ktorang.hahahahaha.teruskan.bagus!
eh lari topik.duh~.
kepada mana2 pihak yang merasakan ketidak puasan hati dengan saya sepanjang saya menjalankan tugas sebagai Exco Pengurusan Sijil dan Laporan, saya mohon maaf atas segala2nya kekhilafan saya.saya juga insan yang biasa yang mempunyai kekurangan dan kelebihan tertentu.tapi saya seronok bekerja dengan korang.SERONOK~~~



kepada kawan2:
terima kasih banyak2 sebab terus memberikan sokongan secara langsung atau tidak langsung.tanpa sokongan kawan2 juga mungkin saya tidak berada disini.

nak highlight for today:

-terima kasih sangat2 yang tidak terhingga kepada Arfa & Ain Syasya sebab sudi menjadi pembantu
pembungkus air.serta pembantu mengenakan saya didapur.erkkkhahahaha.ad hoc.saya puji sikap korang yang professional dalam hal ini.teruskan bila time bekerja nanti.ohoh!

-terima kasih kepada k.anis kerana bertungkus lumus mencari gula dan getah.serta membawa rakan seperjuangan beliau yang memeriahkan suasana dapur di hening pagi.choisssssshhhhhhhhhhhh.kan dah kata buat 200 je.haaaaaaaa.hahahah.dan terima kasih kerana banyak mengenakan saya didapur bersama rakan seperjuangan yang lain.mentang2 k.uni tak dok.cehhhhhhhhhhhhhh..hahahahha

-terima kasih jugak kepada diyana dan yuyu yang bantu ad hoc last2 minute.jujur nye lah korang nak membantu.terharu sebenarnya.hahaha.memang cumel.auwwwwwwwwwww.bhahahaha

-last but not least to ain nabihah zainudin.terima kasih banyak2 yang tak terhingga kerana berjaya mengsetiakan diri dalam membungkus air teh o.hahahaha.pasni g kedai tak nak pesan dah air teh o.kita pesan air kopi o pulok.hahahah.hurm nak cakap camna eh dengan kau ni lagi da.hahaha.sebab banyak sangat dah tolong aku dan banyak bagi semangat dan dorongan.ko tak pernah berkira satu benda pun dengan apa yang aku minta dan apa yang ko bagi.sentiasa redha dan ikhlas je mu ni.hahha.bagusla.
thanks jugak sebab kongsi ilmu2 agama yang ko tahu dan ilmu2 lain.walaupun selalu kena marah dgn aku, redha je ko ni.hahahahaha.tapi bukan la aku nak amik kesempatan, cuma aku rasa ko boleh deal dengan perangai aku ni.bahahahhahaha..



terima kasih kepada semua yang terlibat.air dan elektrik pak tijah guane.BIOSIS taja ke guane k.anis.hahahahahah.

maka kerja aku sebagai Exco Pengurusan Sijil & Laporan berakhir.mudah-mudahan next exco yang memegang jawatan ini menjalankan tugas dengan sebaik mungkin.bukan senang nak update dengan setiap program woooooo.

maka sudah berceloteh panjang lebor.nanti pulak lah aku sambung.

No comments:

Post a Comment

lots of love