Skip to main content

Approachable and Accommodating Members of Parliament

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and morning ladies and gentlemen.

so, i read The Star today.actually its a yesterday paper but i forgot to read it.hahaha.
i am interested at one of the article entitiled "Are Mps really friendly?"..Mps (Members of Parliament)
*ok, i'm start speaking with grammatically error so please correct me coz i'm still in learning process with this grammar things..purfff

alright..
actually they do some kind of questionnaire to the Mps to observe how much of them know about what's going on..maybe they ask about something related to entertainment, environment or etc..

for example the chicken and sugar price..do they actually know that the chicken price is now around rm9 per kg..uuuuuu..when i read the article, now i realize that eventhough they are the members of parliament, not much things they know.as said by Elizabeth Chan (if i'm not mistaken) on the article "MPs should be up to date on people's issues" that "Our MPs are only human too, after all"..

i was kind like, yeah that's right.they are too busy with other things.but i am agree that they should keep up to date with the current issues.or maybe they should try buy chicken, sugar and other kitchen stuff.hehehe.

ok, back to the topic.where am i going just now?..purff
so the questionnaire somehow shows how much do they engage with other people.are they friendly enough.?
hurmm.maybe a questionnaire is not enough to judge them either they are friendly or not.
maybe its easy to approach them or not..
the article title is very catchy, right?.hahahah.when u read through it, u know.
so according to the article, they list out the approachable and accommodating MPs..scroll down..

(not listed according to rank)

1. Khalid Abdul Samad (PAS Shah Alam)
2. Nik Mohamad Abduh Nik (PAS, Pasir Mas)
3. Kasthuri Patto (DAP, Batu Kawan)
4. Datuk Seri Nazri Abdul Aziz (BN, Padang Rengas)
5. Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad (PAS, Kuala Terengganu)
6. Lee Boon Chye (PKR, Gopeng)
7. M.Kualsegaran (DAP, Ipoh Barat)
8. Datuk Johari Abdul (PKR, Sg Petani)
9. Chua Tian Chang (PKR, Batu)
10. Dr. Mohd Hatta Ramli (PAS, Kuala Krai)
11. Tony Pua (DAP, Pj Utara)
12. Ong Kian Ming (DAP, Serdang)
13. Rafizi Ramli (PKR, Pandan)
14. Datuk Abdul Manan Ismail (BN, Paya Besar)
15. Shaharudin Ismail (BN, Kangar)
16. Sivakumar A/L Varatharaju (DAP, Batu Gajah, Perak)
17. Steven Sim (DAP, Bukit Mertajam)
18. Er Teck Hwa (DAP, Bakri)
19. Datuk Bung Mokhtar Radin (BN, Kinabantangan)
20. Datuk Fadhilah Yusof (BN, Petra Jaya)
21. G.Manivannan (PKR, Kapar)
22. Azman Ismail (PKR, Kuala Kedah)
23. Datuk Hasbullah Osman (BN, Gerik Perak)
24. Nancy Shukri (BN, Batang Sadong)
25. Sim Tong Him (DAP, Kota Melaka)
26. N.Surendran (PKR, Padang Serai)
27. Sim Tze Tzin (PKR Bayan Baru)
28. Anthony Loke Siew Fook (DAP, Rasah)
29. Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya (BN, Balik Pulau)
30. Tan Seng Giaw (DAP, Kepong)
31. Wong Chen (PKR, Kelana Jaya)
32. Tan Sri Joseph Kurup (BN, Pensiangan)
33. Chong Chieng Jen (DAP, Bandar Kuching)

i don't know if there still any other MPs they didn't approach.i'm just referring to the article.so i am noob about this.lalalalalala.

it doesn't matter which party you belong because you are also human being.we all same.living under the skies.all of us must show good attitude, good manner..is it?

*I hope this year and after they are more concern about the environment not just the sky scrappers. peace.


Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade …

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…