Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2016

Cerita Budak 2 Pointer:Part 2-Tips

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & good day everyone,

Alhamdulillah, we still stay in this last 10 ramadhan and its time to speed up for lailatul qadr. Semoga Allah mengizinkan kita semua berada pada malam yang mulia itu, insyaallah.

Btw, entry kali ini adalah sambungan daripada entry yang sebelum ni which is:Cerita Budak 2 Pointer
Since i've been received few emails regarding on bagaimana cara nak up kan pointer daripada 2 pointer kepada 3 pointer.So here are some tips from me BUT tips ni cuma pandangan aku sahaja, pendapat setiap orang berbeza2 and you may choose which one you want.

1.Konsep tawakal usaha tawakal doa tawakal tawakal
konsep yang selalu kita pegang, tawakal itu berada di penghujung.sebagai contoh, bila kau dah tak tau nak study, then kau akan cakap "tawakal je lah".*aku pun.hik*

tapi sebenarnya konsep tawakal tu berada pada sebelum nak start sesuatu, dah start, pertengahan dan akhir.kenapa?
sebab penyerahan urusan kita kepada Allah bukan ada pd…

Alhamdulillah, Aku Diuji

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt & good (morning/afternoon/night).

I still remember the date, day and time. It was happened last Safar/December 2015.6th Dec 2015, Sunday, 7.40pm.I have no idea what i'm doing by that time.Yang aku cuma ingat, aku tengok air keluar daripada soket dan keep keluar dan keluar.Time tu hujan.Penyambung atap yang tengah-tengah tu satu dah tercabut sebab angin kuat.Wiring rumah pulak memang bermasalah sejak dulu lagi.Satu plug terbakar, rumah akan black out.Aku dan jiran sebelah yang baik sangat, tolong cari orang nak naik untuk tutupkan atap tu.Tapi disebabkan musim hujan jadi ada yang tak berani naik dan busy.Call owner rumah, katanya nak datang.Tapi nak dekat seminggu lebih tak datang2.Mungkin dia pun ada masalah yang kita tak tahu.
So pada hari kejadian, hujan tengahari tak silap, lebat jugak.wohoo tak boleh jadi ni.time tu yang aku pikir nak tak nak memang kena panjat siling dan tadah dengan besen ke or apa2 je supaya air tak masuk dalam sok…